-6.5 C
Alajärvi
lauantai 02.12.2023
MAINOS
MAINOS

Alajärvi palkitsi urheilijoitaan

Alajärven kaupunki ja urheiluseurat palkitsivat vuoden aikana ansioituneita urheilijoitaan. Alajärven Vuoden urheilija 2018 on Sami Hautamäki, joka nappasi hopeaa haulikko Practicalin MM-kisoissa Ranskassa viime kesänä.

Vapaa-aikapalveluiden vastaava ohjaaja Marjo Salmenautio avasi urheilujuhlan tervetuliaistoivotuksin ja totesi että kaupungin juhlavuonna palkittavia urheilijoita on paikalla mahtava yli satapäinen joukko.

MAINOS

Kaupunginjohtaja Vesa Koivunen totesi puheessaan että ainakaan puitteista ei urheilijoiden menestys voi enää olla kiinni, sillä kaupungissa voi harrastaa melkein lajia kuin lajia ympäri vuoden.

Vielä kun uusi monitoimihalli ensi syksynä valmistuu, niin liikunnalliset puitteet ovat kaupungissa erinomaiset. Tosin hiihtolajien harrastajat varmaan toivovat että saataisiin vihdoin tarpeeksi luntakin, jotta ladut saadaan kuntoon.

Koivunen kiitti urheilijoita ja valmentajia vuoden aikana tehdystä työstä. Menestyminen omassa lajissa vaatii paljon harjoittelua, harjoittelua ja harjoittelua!

Koivunen totesi että vaikka kaikki eivät ihan sinne huipulle tähtäisikään, säilyy nuorena hankittu harrastus yleensä liikunnallisena toimintana ja kunnon ylläpitäjänä läpi elämän.

Jouko Etula kiertopalkinto

Jouko Etula -kiertopalkinto meni pesäpalloilija Elli Mertaniemelle.

Jouko Etula kiertopalkinto ja lahjakortti jaettiin nyt yhdeksättä kertaa. Palkintoa oli itseoikeutetusti jakamassa ja valintaa perustelemassa Jouko Etula.

Kunnianosoitus meni tällä kertaa pesäpalloilija ja Superpesispelaaja Elli Mertaniemelle. Elli Mertaniemi edustaa Lapuan Virkiää. Ellillä on vahva heittokäsi, niin kuin oli Jouko Etulallakin, joka aktiiviurallaan nappasi mm. kaksi sm-kultaa Ankkureiden pesäpallojoukkueessa.

Jouko kertoi että pesäpallo ei suinkaan ollut ainoa laji mitä nuorempana harrastettiin tosissaan vaan esimerkiksi yleisurheilu oli ja on myös lähellä miehen sydäntä.

Ankkureilla laajaa toimintaa ja menestystä

Alajärven Ankkureiden puheenjohtaja Antti Joensuu toi juhlaan Ankkureiden terveiset. Ankkurit ovat urheiluseurana liikuttaneet vuoden aikana noin 600 urheilijaa ja liikunnan harrastajaa.

Valmentajia ja muita seuran toiminnassa aktiivisesti vaikuttavia on ollut lisäksi parisen sataa henkilöä. Pesäpallon juniorisarjoissa Ankkureilla oli tänä vuonna 13 B-G ikäisten joukkuetta.

Miesten Superpesiksen edustusjoukkue säilytti vaikean kesän jälkeen edustuspaikkansa korkeimmalla sarjatasolla.

Uudistunut joukkue harjoittelee talvikaudella ahkerasti ja hakee ensi kesänä parempaa menestystä. Lentopallossa oli mukana yli 100 aktiivista harrastajaa eri ikäluokkien joukkueissa.

Power Cupissa Kuopiossa Ankkurit oli Cupin viidenneksi paras seura, saavuttaen kultaa, hopeaa ja pronssia eri joukkueilla.

Yleisurheilussa Ankkurit toimivat monipuolisesti eri lajeissa. Keihäänheittäjä Aleksi Yli-Mannila valittiin M-17 sarjan EM-kisoihin mutta loukkaantuminen esti valitettavasti osanoton.

Eucabeth Kivikangas oli mukana N-17 sarjan seitsenottelussa Pohjoismaiden mestaruuskilpailussa ja lisäksi hän oli mitaleilla eri lajeissa SM-kisoissa.

Yleisurheilijat saavuttivat kaikkiaan kauden aikana kuusi SM-mitalia. Olavi Yli-Mannila voitti SM-kultaa P-14 keihäässä. Hiihtojoukkueesta Lilja Lehtelä saavutti kauden aikana PM-kultaa ja pronssia T-14 sarjassa, Heikki Lehtelä M-16 PM-pronssia, Jouko Lehtelä M-45 PM-kultaa ja Jarkko Kytölä M-55 PM-hopeaa.

Suunnistusjaostosta aluemestaruusmitaleita saavuttivat Ville Isokangas, Heikki Kujanpää, Heimo Joensuu, Kalevi Kivipelto ja Timo Halla-aho. Iltarasteille kirjattiin vuoden aikana kaikkiaan 1200 suoritusta.

Erityskiitokset Joensuu osoitti kaikille valmentajille ja ohjaajille, jotka käyttävät omaa vapaa-aikaansa pyyteettömästi lasten ja nuorten liikuttamiseen.

Erityispalkinnot

Vuoden pesisperhe on Juha ja Elina Hänninen perheineen.

Alajärven Vuoden urheilija 2018 on Sami Hautamäki, joka nappasi hopeaa haulikko Practicalin MM-kisoissa Ranskassa viime kesänä.

Nuorisovaltuusto jakoi Vuoden 2018 Nuori toimija palkinnon Joni Pollarille, joka harrastaa ja valmentaa salibandya ja toimii aktiivisesti tukioppilastoiminnassa.

Vuoden 2018 valmentaja on Anneli Paavola, joka valmentaa ansiokkaasti mm. Alavolin sirkusjumpparyhmiä. Kunnon kuntalaiseksi valittiin Kalevi Kytölä, joka on aktiivinen aikuisyleisurheilija ja toimitsija. Vuoden pesisperhe on Juha ja Elina Hänninen perheineen.

Urheilujuhlaan saapunut salintäysi yleisö sai nauttia kakkukahvien lisäksi mm. Sofianna Peuran upeasta sirkusesityksestä – vertikaalikangasakrobatiasta.

Kai Hannulabacka

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät