-5.8 C
Alajärvi
tiistai 16.4.2024
MAINOS

Pikkuyrittäjät puuhaavat Hoiskon koululla

Pikkuyrittäjät on alakouluille suunnattu opinto-ohjelma, jossa oppilaat saavat toteuttaa oikeasti oman pikkuyrityksensä.

Ohjelman perustana on yritteliäs asenne, omiin vahvuuksiin tutustuminen, omien ideoiden kehitteleminen sekä tuotteistaminen. Lapsia rohkaistaan toimimaan yhteistyössä muiden oppilaiden sekä koulun ulkopuolisten toimijoiden kanssa.

MAINOS

Pikkuyrittäjät on osa Nuori Yrittäjyys ry:n toimintaa. Pikkuyrittäjät-ohjelma palkittiin tänä syksynä Euroopan parhaana yrittäjyyskasvatusohjelmana Gold Global Best Award -tunnustuksella Houstonissa, Yhdysvalloissa.

Hoiskon koululla Alajärvellä onkin tarjolla lapsille Yrittäjyys -valinnaisaine. Siinä oppilaat ovat mukana Pikkuyrittäjät ohjelmassa.

Kolme koulun 5.- 6. -luokkalaista tyttöä perusti kahvilan, jonka nimi on Cafe Attoms. Alla Elmiina, Janetta ja Neea itse kertovat yrityksestään!

Pikkuyrittäjät

Pikkuyrittäjät -valinnaisaineessa olemme tutustuneet yrittämiseen sekä yritteliäisyyteen. Meitä on Hoiskon koulussa 17 4.-6. luokkalaista tässä valinnaisaineessa ja me perustimme yhteensä viisi oikeaa pikkuyritystä.

Me perustimme kahvilan, jonka nimeksi keksimme Cafe´s Attoms. Olemme saaneet osallistua itse tosi paljon suunnitteluun ja se on ollut tosi kivaa.

Jokainen valinnaisaineen ryhmistä on saanut valita yritykselleen nimen, suunnitella logon sekä tuotteet, joita yritys myy oikeille asiakkaille oikealla rahalla. Tuotteita olemme valmistaneet koulussa, leivonnaisia kotona.

Valinnaisaineen alussa me saimme oman Pikkuyrittäjä -käsikirjan. Melkein joka tunnilla siitä käytiin muutama asia läpi. Opettelimme myymistä, markkinointia, tuotteiden tekemistä, mainostamista ja paljon me opittiin myös ryhmätyöskentelystä.

Saimme myös Pikku -yrittäjäpaidat ennen kahvilan avaamista, joita pidettiin päällä myymisen ajan.

Opettajana meillä on Anne Kantola, joka on auttanut koko ajan ja joka laittoi meitä aina miettimään mitä kaikkea yrittäminen ja yritteliäs asenne voi ollakaan. Aika paljon kaikkea, ei pelkää yrityksen perustamista!

Oma yritys

Perustimme siis kouluumme kahvilan, jonka nimi on Cafe’s Attoms. Kahvila oli avoinna perjantaina 16.11. siten, että heti ruokailun jälkeen kaikki koulumme oppilaat saivat kahvilassamme ilmaisen mehun ja keksin.

Hoiskon koulun keväällä saaman Lukuklaanirahoituksen myötä kouluun on nyt avattu hieno lukunurkkaus ”Satula”!

Tämä siksi, että koulumme sai viime keväänä Lukuklaanilta rahaa lukunurkkauksen perustamista varten ja juhlimme nyt samalla nurkkauksen virallisia avajaisia koko koulun voimin.

Varsinainen kahvila oli auki tässä uudessa lukunurkkauksessa kello 11-13.

Oikeilla ostoksilla kävi koulun henkilökuntaa, Pikkuyrittäjien vanhempia sekä isovanhempia. Kahvilassa myytiin piirakoita, kääretorttua, muffineita, keksejä, teetä, mehua ja kahvia.

Yrityksen idea saatiin siitä, kun meitä kiinnosti leipominen ja kahvilan perustaminen. Itse tuotteiden tekeminen oli tosi kivaa. Monipuolista leipomista. Kahvila sisustettiin valoilla, pöytäliinoilla ja muilla hienoilla koristeilla.

Sisustimme kahvilan erään koulupäivän jälkeen. Kahvilaa oli tosi kiva sisustaa ja meistä siitä tuli oikein hieno. Ja kyllä lukunurkkaus itsessäänkin on jo tosi hieno! Sen nimi on muuten ”Satula”.

Meillä on siinä tekonurmimatto, vanhoja puolapuita hyllyinä ja heinäseiväsaidat, joita koulullemme lahjoitettiin tätä varten.

Kiitos kaikille lahjoittaneille meidän oppilaiden puolesta, tykätään kyllä kovasti! Niin ja meidän opettajat rakastavat kukkia ja tunnelmavaloja, joten kyllä niitäkin sitten löytyy…

Kahvilaa varten saimme kahvikupit ja kaikki lautaset ruokalasta Seija -keittäjältä. Itse myyminen oli aika helppoa, neuvoimme asiakkaita missä on hinnasto ja kupit. Asiakkaat tuntuivat viihtyvät hyvin.

Tämä oli siis meidän yrityksemme loppuhuipennustapahtuma. Kiva olisi järjestää se vielä joskus uudestaan ja mikä ettei, tätä toivottiin! Muiden yritysten loppuhuipennus pidetään joulujuhlan yhteydessä. Tuotto käytetään pääasiassa koko koulun hyväksi, jotakin mukavaa on varmasti tiedossa!

Toivomme kaikille lehden lukijoille hyvää joulun odotusta! Yritetään, että tuleva vuosi 2019 olisi kaikille hyvä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät