Jere Övermark kolmossijalle Idolsissa

Mainos[adrotate banner="3"]

Jere Övermark kolmossijalle Idolsissa

Lappajärveläinen Jere Övermark on sijoittunut kolmanneksi järjestyksessään yhdeksännessä Suomen Idols-laulukilpailussa. Kisan voitti 20-vuotias lohjalainen Patrik Blomberg. Toiseksi suurimman äänisaaliin keräsi 16-vuotias Leo Pakarinen Muhokselta. Kisan voittanut Blomberg saa levytyssopimuksen Universal Music Finland -levy-yhtiön kanssa.

MAINOS

Ensimmäisellä laulukierroksella kolmikko esitti duetot. Finaalin aloitti Övermarkin ja Leo Stillmanin yhdessä esittämä Mul on sut -kappale. Stillman on palkittu vuoden 2018 Tulokas-Emmalla. Blombergin duettoparina kuultiin Vilma Emiliaa ja Pakarinen duetoi Kasmirin kanssa.

Päätuomari Elastinen huomioi, että Övermark on alkanut löytää osaamisensa ja sen, mikä hänessä on erikoista.
– Me olemme toivottavasti osanneet näyttää sinulle suuntaa kohti sitä, mikä tekee sinusta erikoisen ja erinomaisen.

Jannika B oli jo lähettämässä lappajärveläistä maailmalle: hus, heippa! Hänen mielestään Övermarkin suoritus oli suvereeni.
– Sä et mieti enää sekuntiakaan, mitä sä teet ja minne sä katot – vaan vedät ja nautit.

Pop-biisi puri

Toisella kierroksella lappajärveläisten suosikkilaulaja esitti hänelle varta vasten sävelletyn kappaleen nimeltä Hyvältä fotoissa. Siinä Övermark pääsi esittämään laajasti laulutaitoaan. Teräväkielisenä Idols-tuomarina tunnettu Jone Nikula oli tyytyväinen kappaleeseen, jossa oli perinteisempi pop-biisin rakenne, jossa Övermark ei tuuttaa koko ajan urku auki.
– Se antaa sellaista dynamiikkaa, jossa laulaja ei ammu lipasta tyhjäksi saman tien. Tämä kappale antaa normaalimman kuvan sinusta: koko ajan ei tarvitse ylisuoriutua vaan välillä voi vetää sellaista biisiä, jota ihmiset tykkää kuunnella.

Maija Vilkkumaa tuumasi Övermarkin kaipaavan keikkoja, keikkoja, keikkoja.
– Minusta tämä oli luontevaa, olet tosi hyvä. Pieni röyhkeys ei olisi sinulle pahitteeksi. Toisaalta voi olla, että sinun juttusi on se, että et ole ollenkaan röyhkeä.

Toisen finaalikappaleen jälkeen Övermark totesi juontaja Juuso Mäkilähteen haastattelussa halunneensa finaaliin.
– Nyt kun tänne on päästy, en usko vieläkään. Tuli voittoa tai ei, tulen tekemään keikkaa paljon, rauhallisen oloinen nuorukainen kertoi finaalikappaleidensa jälkitunnelmissa.

Idols-tuomareiden mielestä Jere Övermark on valmis keikkailemaan. Lappajärveläinen totesikin haastattelussa, että tulevaisuudessa häntä kuullaan ja nähdään keikoilla. Kuvassa Övermark esiintymässä painija Petra Ollin kultamitalijuhlassa.

Finaalilähetyksessä esiintyivät myös kotimaan megatähdet eli Idolsin tuomariston puheenjohtaja Elastinen, Sanni ja Apulanta.

Aikaisempiin Idols-voittajiin kuuluvat muiden muassa Hanna Pakarinen, Ari Koivunen, Koop Arponen ja Diandra Flores. Idolsista ovat pinnalle ponnahtaneet Antti Tuisku, Anna Abreu, Pete Parkkonen, Anna Puu ja Alma.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliVimpeli pilotoi liikkuvaa opiskelua
Seuraava artikkeliNyrjähtikö nivel tai murtuiko luu? Talven liukkaat kelit alkavat