-2 C
Alajärvi
keskiviikko 28.2.2024
MAINOS

Helsingin ja Tampereen poliisikuorot konsertoivat Maunuksela solistinaan

Pohjanmaan Poliisilaitos järjestää Alajärven kirkossa sunnuntaina 9.12. kello 15 alkaen konsertin, jossa poliisin virkapuvussa laulavat Helsingin ja Tampereen poliisikuorot.

Miehiä on laulamassa noin 35 ja taiteellisia johtajia kaksi, Anna-Elina Norjanen ja Lasse Kautto.

MAINOS

Kuoron solistina on Pohjanmaan oma poika Marko Maunuksela.

Konsertin ohjelma on perinteistä joulumusiikkia, osin kuorojen tulkitsemana ja osin yhdessä Maunukselan kanssa tulkiten.

Konsertin kuoroista Helsingin Poliisilaulajat ry on vuonna 1943 perustettu perinteikäs mieskuoro, jossa aktiivisia laulajia on noin 20.

Kuoro konsertoi säännöllisesti ja esiintyy ahkerasti myös pienemmissä kokoonpanoissa. Monipuolinen ohjelmisto, arvaamattomuus ja ennakkoluuloton asenne pitävät kuoroa edelleen maamme mieskuorojen ykkösketjussa.

Toiminnan kulmakiviä ovat kevyet konsertit keväällä, isänmaalliset konsertit syyskaudella ja joulukonsertit joulun alla.

Kuoron laulajat ovat pääkaupunkiseudulla työskenteleviä poliisimiehiä, muita poliisin palveluksessa olevia virkamiehiä tai näistä tehtävistä eläkkeelle jääneitä.

Kuorossa poliisin virkapukua kantavat laulajat järjestyspoliisista rikostutkijaan ja rikoskemististä poliisipäällikköön. Nykyisin kuoroa johtaa Anna-Elina Norjanen.

Tampereen Poliisilaulajat ry puolestaan on perustettu 1945. Yhdistyksen tarkoituksena on pitää vireillä ja elvyttää musikaalisia harrastuksia, erityisesti mieskuorolaulua.

Kuoron nykyinen vahvuus on 25 laulajaa. Kuoroa on vuodesta 2010 alkaen johtanut Lasse Kautto.

Kuoromme esiintyy vuosittain mm. perinteisissä poliisilaitoksen juhlissa sekä käräjäkirkossa tammikuun alussa Tampereen Tuomiokirkossa. Lisäksi järjestetään omia konsertteja sekä esiinnytään muiden järjestämissä tapahtumissa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät