-0.1 C
Alajärvi
tiistai 27.2.2024
MAINOS

MuoviSampo kerää muovia vielä tammikuussa

Soinilainen sampo on jauhanut jo yli 500 kilogrammaa muovia tuottaen samalla hyvinvointia panttirahoilla ja myös muovin uusiokäytöllä, päätyihän jo muovileluja mukava määrä kiertoon joulun avauksessa.

Muovit kannattaa kuitenkin kerätä edelleenkin talteen, sillä loppiaisen jälkeen kuntalaisten on mahdollista palauttaminen muovia panttia vastaan.

MAINOS

Seuraava ja tässä vaiheessa viimeinen keräyskampanja on 7.-8.1. kello 15-18 ja 9.1. kello 9-12 ja 15-18 Soinin Yhteistalolla.

Paikallisvaluutta käy ostoksiin K-market Kanelissa 15.1. saakka. Nykyinen Sitran Maapalloliiga -haastekilpailun kokeilurahoitus on voimassa tammikuun loppuun, joten tulevaisuus on avoinna.

– Toiminta ei ole kuitenkaan hiipumassa, vaan toteutusta kehitetään kiihtyvään tahtiin ja parhaita käytäntöjä jalostetaan eteenpäin. Tässä on erinomainen aihio, joka on jo tehnyt 4H-yhdistystä ja Soinia tunnetuksi edelläkävijänä, kertoo kunnanjohtaja Juha Viitasaari.

MuoviSampo onkin herättänyt yhä laajenevaa kiinnostusta ja saanut kiitosta monessa kanavassa, kuten Maaseudun tulevaisuudessa ja Radio Suomipopin lähetyksissä.

Uutuutena ovat myös tuoreet verkkosivut, joilla esitellään kokeilua ja sen taustalla olevia tarinoita. Verkkosivut löytyvät osoitteesta muovisampo.fi.

Maapalloliigan loppusuora käynnistyy, työ jatkuu

Tarkoitus on jatkaa MuoviSammon toimintaa myös tammikuun jälkeen, vaikka Maapalloliiga loppuu.

Mikäli Soinin 4H-yhdistyksen lipun alla kilpaileva MuoviSampo-joukkue menestyy, on sille luvassa palkintorahoina jopa 20000 euroa kokeilun jatkamiseen. Kilpailu ratkeaa 14.2.

Lisäksi MuoviSammolle ollaan hakemassa kanavista rahoitusta, jolla voimme sekä kehittää toimintamallia Soinissa että laajentaa uusille alueille. Yksi hankehakemus on jo jätetty ja uusia on vireillä.

– Olemme saaneet runsaasti kiinnostuneita yhteydenottoja ja meille on syntymässä verkostoja ja kumppanuuksia, joiden turvin hakea rahoitusta. Hyviä avauksia onkin jo syntynyt.

Pantti maksetaan edelleen Plastic Coin- setelinä keräyskampanjapäivinä, mutta nyt on tarkoitus ottaa käyttöön myös MuoviSampo-mobiilisovellus, jonka ladanneet voivat tilittää omat Plastic coininsa virtuaalisina. Sen turvin voidaan aloittaa työ toiminnan yksinkertaistamiseksi ja automatisoimiseksi.

– Jatkon kannalta keskeisiä kysymyksiä on, miten automatisoida vastaanottoa ja toisaalta varmistaa koko ketjun toimivuus aina uusiokäyttöön asti. Mobiilisovellus on jo valmistumassa, mutta tarpeena olisi kehittää laite muovipakkausten vastaanottoon, puristukseen ja paalaukseen.

MuoviSampo onkin korostanut olennaisena osana toimintaansa vastuullisuutta ja palautetun muovin saattamista uusiokäyttöön eikä poltettavaksi.

Vaikka se auttaa kansalaisten hiilijalanjäljen pienentämistä, on kiertotalous tässä muodossa myös järkevää, sillä uusiomuovi on arvokas raaka-aine.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät