1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Soiniin, Vimpeliin ja 23 muuhun kuntaan ei ole koskaan osunut Loton päävoittoa

Suomen kaikkiaan 311 kunnasta enää 25 kuntaa on ilman Loton päävoittoa.

Lottoa pelattu vuodesta 1971. Yritteliäimmässä Ylitorniossakin on 47 vuotta yritetty, mutta toistaiseksi tuloksetta. Ylitorniossa pelattiin viime vuonna Lottoa 97 eurolla asukasta kohden, kun koko maan keskiarvo oli 62 euroa.

MAINOS

Maakunnat, joissa kaikkiin kuntiin on jo tullut vähintään yksi voitto ovat Kainuu, Kanta-Häme, Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo ja Päijät-Häme. Eniten voitottomia kuntia on Keski-Suomessa, missä niitä on viisi.

Epäonnekkaiden kuntien lukumäärä vähenee kahta tietä: Onnettaren suosiollisuuden avulla ja kuntaliitosten kautta.

Kartalle merkittyinä päävoitottomat kunnat näyttäisivät sijoittuvat Pähkinäsaaren rauhan 1323 rajan tienoille ja lounaispuolelle. Vain kolme kuntaa tekee tästä poikkeuksen: Ylitornio, Savukoski ja Hailuoto.

Kun tarkastellaan voitottomia kuntia suhteessa pelattuihin euroihin vuonna 2017, kovimmat yrittäjät ovat Ylitornio (97 €/as), Hirvensalmi (95 €/as) sekä tasoissa Hailuoto ja Savukoski (89 €/as).

Suomessa pelattiin viime vuonna Lottoa keskimäärin 62 eurolla asukasta kohden. Listauksessa ei ole mukana Ahvenanmaata, jossa Loton myynti loppui viime vuoden lopussa.

Eniten päävoitottomia kuntia on maakunnista Keski-Suomessa, missä viisi kuntaa vielä odottaa jättipottia: Kannonkoski, Kinnula, Kivijärvi, Luhanka ja Uurainen.

Ensi lauantaina Loton potissa on ennätyssumma 14,6 miljoonaa euroa. Jos se osuisi esimerkiksi Kivijärvelle ja se jaettaisiin kaikkien kuntalaisten kesken, kukin saisi yli 13000 euroa.

Keskimäärin Suomessa pelattiin Lottoa 62 euroa/asukas vuonna 2017. Soinissa, johon päävoitto ei ole koskaan osunut, pelataan vain 46 eurolla, mutta Vimpelissä jopa vähän yli valtakunnan keskitason 68 eurolla.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät