Petra Ollille vuosi 2018 oli menestyksentäyteinen. Maailmanmestari kuvattuna yhdessä valmentajiensa Maksim Molonovin (vas.) ja Ahto Raskan kanssa marraskuussa Kivitipussa pidetyssä kultajuhlassa.

Petra Olli jäi pystittä Urheilugaalassa

Lappajärven Veikkojen mestaripainija Petra Olli ei yltänyt ykkössijoille Helsingin Hartwall Areenassa pidetyssä ja Ylen TV2:ssa televisioidussa Urheilugaalassa. Petra Ollin lokakuinen MM-kultakamppailu sai toiseksi eniten ääniä Sykähdyttävin urheiluhetki -äänestyksessä. Yleisöäänestyksen voiton vei Iivo Niskasen 50 kilometrin yhteislähtökisan voitto Pyeongchangin olympialaisissa. Olli jäi Niskasesta 10,9 prosenttiyksikön verran.

Niskanen voitti myös Suomen Urheilutoimittajain Liiton järjestämän Vuoden urheilija -äänestyksen. Äänestyksessä toiseksi sijoittui hiihtäjä Krista Pärmäkoski ja kolmanneksi ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen. Lappajärven Veikkoja edustava Olli jäi kärkikolmikosta vain yhden äänen päähän.

Urheilutoimittajain Liiton lajien parhaat -äänestyksen tulos julkistettiin jo keskiviikkona. Petra Olli sai itseoikeutetusti Vuoden painija -tittelin. 24-vuotiaan painijan menestysvuoteen kuuluvat maailmanmestaruuden ohella myös maaliskuussa julkistetun maailmanrankingin ykkössija ja toukokuussa saavutettu euroopanmestaruus 65 kilon sarjassa sekä Kansainvälisen Paininiiton Vuoden historiantekijä ja Vuoden naispainija -tunnustukset.

Salibandyssä MM-kultaa saavuttanut miesten maajoukkue valittiin vuoden joukkueeksi. Vuoden valmentaja on puolestaan Suomen jalkapallomaajoukkuetta luotsaava Markku Kanerva.

Virpi Poikelin