-2.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Petra Olli jäi pystittä Urheilugaalassa

Lappajärven Veikkojen mestaripainija Petra Olli ei yltänyt ykkössijoille Helsingin Hartwall Areenassa pidetyssä ja Ylen TV2:ssa televisioidussa Urheilugaalassa. Petra Ollin lokakuinen MM-kultakamppailu sai toiseksi eniten ääniä Sykähdyttävin urheiluhetki -äänestyksessä. Yleisöäänestyksen voiton vei Iivo Niskasen 50 kilometrin yhteislähtökisan voitto Pyeongchangin olympialaisissa. Olli jäi Niskasesta 10,9 prosenttiyksikön verran.

Niskanen voitti myös Suomen Urheilutoimittajain Liiton järjestämän Vuoden urheilija -äänestyksen. Äänestyksessä toiseksi sijoittui hiihtäjä Krista Pärmäkoski ja kolmanneksi ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen. Lappajärven Veikkoja edustava Olli jäi kärkikolmikosta vain yhden äänen päähän.

MAINOS

Urheilutoimittajain Liiton lajien parhaat -äänestyksen tulos julkistettiin jo keskiviikkona. Petra Olli sai itseoikeutetusti Vuoden painija -tittelin. 24-vuotiaan painijan menestysvuoteen kuuluvat maailmanmestaruuden ohella myös maaliskuussa julkistetun maailmanrankingin ykkössija ja toukokuussa saavutettu euroopanmestaruus 65 kilon sarjassa sekä Kansainvälisen Paininiiton Vuoden historiantekijä ja Vuoden naispainija -tunnustukset.

Salibandyssä MM-kultaa saavuttanut miesten maajoukkue valittiin vuoden joukkueeksi. Vuoden valmentaja on puolestaan Suomen jalkapallomaajoukkuetta luotsaava Markku Kanerva.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät