-19.9 C
Alajärvi
perjantai 08.12.2023
MAINOS
MAINOS

Montulla uusia aukioloaikoja Vimpelissä

Iloinen puheensorina ja kupliva nauru tervehtivät tulijaa torstaina alkuiltapäivästä Vimpelissä Nuorisotila Montussa.

Kuntalan kiinteistön kellarikerroksessa sijaitsevan Montun aukioloaikoja on laajennettu keskiviikolle ja torstaille. Viime torstaina oli ensimmäinen kerta, jolloin tila oli avoinna 9–12-vuotiaille.

MAINOS
Minttu Ahvenkoski (vas.), Heta Himmelä ja Annastiina Lassila totesivat melkein kuorossa, että Montussa on hauskaa.

Moni tyttö ja poika oli tullut suoraan koulusta viettämään leppoisaa iltapäivää kavereiden kanssa ja tekemään tuttavuutta nuorisotilan kanssa.

Montussa lapset ja nuoret voivat pelata konsolipelejä, biljardia tai vaikkapa korttia, hengailla kavereiden kanssa – tai katsoa elokuvia, kuten Montun historian ensimmäisen torstaiaukiolon aikaan tehtiin.

Kahviakin saa keitellä. Torstaina Montun valvojana on Jutta Herrala, keskiviikkoisin Ronja Ilomäki ja perjantaisin Ronja Ilomäki ja Emmi Vehka-aho. Liikuntasihteeri Ari Takala kehaisee, että Montun biljardipöytä on Vimpelin paras.

Ari Takala iloitsee siitä, että Montun aukioloaikaa on pystytty laajentamaan. Montun biljardipöytää Takala kehuu Vimpelin parhaaksi.

Satsaus nuoriin kuntalaisiin

Vimpelin kunnanvaltuusto hyväksyi kuluvan vuoden talousarvion käsittelyn yhteydessä 10 000 euroa Nuorisotila Montun aukioloaikojen lisäämiseen ja kerhotoimintaa varten.

Budjettiin kirjattu summa mahdollistaa aukiolon kolme kertaa viikossa. Vimpelin nuorisotilan aukiolo on ollut Ari Takalan mukaan ikuisuusaihe.

Aikaisemmin laajempaan aukioloon ei ole ollut mahdollisuutta, koska budjettia ei ole saanut kasvattaa.

Nyt suunnitelmissa on, että huhtikuussa 2016 käyttöön otettu Nuorisotila Monttu olisi kesäloman aikana avoinna kerran viikossa. Vimpelin nuorisotilatarjontaa täydentävät seurakunnan järjestämät nuortenillat, joita pidetään varhaisnuorille ja nuorille.

Monttu on avoinna 13–18-vuotiaille keskiviikkoisin kello 18–21, 9–12-vuotiaille torstaisin kello 12.30–16.30 ja 13–18-vuotiaille perjantaisin kello 18–22.

Takala kertoo vieneensä kouluille torstain aukiolosta kertovat flyerit, jotka annettiin Aapiskujan koulun 3. ja 4. luokkien oppilaille sekä yhteiskoulun 5. ja 6. luokkien oppilaille. Hän kertoo luottavansa myös puskaradion voimaan.

– Kävijöiltä myös kysellään, mitä 9–12-vuotiaat haluaisivat tehdä. Monttu on lapsille ja nuorille tarkoitettu valvottu oleilupaikka. On huippujuttu, että tilat ovat hyvät ja että on myös mahdollisuus pitää tiloja auki, kertoo Takala.

Väki viihtyi

Takalan jakamat flyerit tekivät tehtävänsä ja ensimmäisessä aallossa Monttuun tuli parisenkymmentä koululaista.

Torstaisin Nuorisotila Montussa valvova Jutta Herrala kertoi, että torstain ensimmäiset kävijät tulivat sisään kymmenen minuuttia Montun avautumisen jälkeen – eli suuntasivat Monttuun suoraan koulusta. Kuntosalijumppia vetävä ja liikuntahallilla treenaava Herrala pitää torstain aukioloa myönteisenä asiana.

– Liikuntahallilla näkee tämänikäisiä pyörimässä. On parempi, että he ovat täällä kuin hallilla.

Joel Kankaalla ja Aleksi Laakkosella oli meneillään kiihkeä, pelikonsolilla pelattava FIFA 18 – jalkapallomatsi. Vastakkain olivat Joelin Italia ja Aleksin Argentiina.

– Voi ei, pakko mennä maaliin, Aleksi parahtaa tiukkaa tilannetta.

Mutta pallo ei mene maaliin kummassakaan päässä. Varsinaisen peliajan ja kahden jatkoajan jälkeen mennään rankkarikisaan.

Saapasmaan maalivahti ”Gigi” Buffon on näemmä haka myös rankkareissa ja Italia voittaa 3–1. Hyväntuuliset Aapiskujan kolmasluokkalaiset tulivat Montuun suoraan koulusta.

– Halusin tulla tänne, kun en ole täällä aikaisemmin käynyt, kertoo Aleksi.
– Täällä on hauskaa, komppaa Joel.

Kaksikko tuumaa, että he alkavat käydä Montussa vakituisemmin. Seurakunnan salibandykerhoa käyvillä pojilla on myös muita urheilullisia harrastuksia.

Joel harrastaa myös pesistä ja laskettelua. Aleksi harrastaa puolestaan judoa ja laskettelua.

Jalkapalloon liittyvän konsolipelin ratkaisuhetkien pyörteissä olevat Aleksi Laakkonen (vas.) ja Joel Kangas. jotka nähtäneen jatkossakin torstaisin Kuntalan kellarissa sijaitsevassa nuorisotilassa.

Yhteiskoulun viidesluokkalaiset Minttu Ahvenkoski, Heta Himmelä ja Annastiina Lassila tuntuivat myös viihtyvän itselleen uudessa ympäristössä.
– Sanoin eilen äidille, että tällainen tila ja iltapäivä on – ja sain luvan tulla tänne, kertoo Minttu.

Pari ensimmäistä tuntia tytöillä kului elokuvaa katsoen. Karkkiakin syötiin. Tyttökolmikolla oli omien sanojensa mukaan kivaa.

Virpi Poikelin

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät