-19.9 C
Alajärvi
perjantai 08.12.2023
MAINOS
MAINOS

Kaksosten päivänä 2.2. monikkoperhe kiittää

Kaksosten päivää vietetään lauantaina 2.2. Päivän teemana on tänä vuonna Monikkoperhe kiittää.

Monilla mittareilla katsottuna lapset voivat Suomessa paremmin kuin koskaan aikaisemmin. Kaksosten päivänä 2. helmikuuta Suomen Monikkoperheet ry haluaa nostaa esiin asioita, joista monikkoperheet ovat kiitollisia.

MAINOS

Kaksosten perheiltä pyydetäänkin lyhyitä viestejä siitä, mistä kaikesta monikkoperheen jäsenet haluavat kiittää.

Monikkoperhe kiittää -kampanjassa voi kiittää vaikkapa läheisiä, ammattilaisia tai päättäjiä. Myös aivan pienistä asioista voi kiittää.

Viestien kerätään monikkoperheiden sähköisissä kanavissa Facebook, Instagram, Twitter, www.suomenmonikkoperheet.fi, uutiskirje. Kampanjan tunnuksena toimii #monikkoperhekiittää.

Tähän mennessä kampanjaan liittyen on lähetetty jo runsaasti kiitoksia. Kiitoksia on annettu ainakin mummille, neuvolalle, synnytyssairaaloille, lapsettomuusklinikalle, kaksossisarukselle, puolisolle, monikkoperheyhdistykselle, Facebookin vertaisryhmälle ja lapsiperheiden kotipalvelulle.

Kaikki viestit tullaan luovuttamaan perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikolle avuksi monikkoperheiden hyvinvointia tukevaan työhön.

Lakimuutos tuo monikkoperheiden isille pidennetyn isyysvapaan
Suomen Monikkoperheet ry haluaa kiittää päättäjiä siitä, että isyysvapaassa huomioidaan 1.4.2019 alkaen se, että perheeseen voi syntyä tai perheeseen voidaan adoptoida kerralla useampi kuin yksi lapsi.

Kaksosten isän isyysvapaaseen tulee 18 arkipäivän pidennys, kolmosten isän isyysvapaaseen 36 arkipäivän pidennys ja nelosten isän isyysvapaaseen 51 arkipäivän pidennys.

Kaksosten isän isyysvapaan kokonaispituus tulee olemaan 54+18 ja kolmosten isän 54+18+18 arkipäivää.

Nelosten isän isyysvapaan pituus on maksimissaan 54+18+18+15=105 arkipäivää, mikä vastaa äidin äitiysvapaakauden pituutta.

Isä voi pitää pidennyksen olemalla yhtä aikaa toisen vanhemman kanssa kotona hoitamassa lapsia.

Alueellisilla monikkoperheyhdistyksillä runsaasti tapahtumia
Alueelliset monikkoperheyhdistykset järjestävät kaksosten päivänä 2.2.2019 tai päivän lähistöllä alueensa monikkoperheille Kaksosten päivän tapahtuman.

Yhdistysten tapahtumissa on ohjelmassa ainakin herkuttelua, laulua, tanssia, juhlimista, laskettelua, pulkkailua, peuhaamista, polskimista, pihaleikkejä sekä makkaranpaistoa.

Etelä-Pohjanmaan Monikkoperheet ry viettää Kaksosten päivää 2.2.kello 10-12 Joupiskalla (Jouppilanvuorentie 1, 60320 Seinäjoki). Luvassa on makkaranpaistoa ja laskettelua.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät