Tule tutustumaan radioaaltojen salaperäiseen maailmaan!

Mainos[adrotate banner="3"]

Viikolla kuusi Kyyjärven kirjastossa on mahdollisuus päästä tutustumaan yhteen vähän erikoisempaan harrastukseen, eli radioamatööritoimintaan.

Toimiva asema on kirjastolla tuolloin käytössä – toivotaan hyviä ”radiokelejä”.

MAINOS
Radioamatööri -toiminnan esittelyssä vierailijalle annetaan tietoa laitteista ja niiden hinnoista.

Paikalla on harrastusta esittelemässä Erik Holmberg, Matti Lillvis ja Risto Pölkki. Perjantaina joukon vahvistukseksi saadaan Jukka Pappinen Viitasaarelta.

Esittely kirjaston näyttelytilassa on luvassa maanantaina 4.2. kello 13 – 19 ja koko päivän ajan on myös mehu- ja nisutarjoilu.

Muut esittelyt ovat keskiviikkona 6.2. kello 10-16, torstaina 7.2. kello 13-16 ja 17.30-19 sekä perjantaina 8.2. kello 10-16.

Perjantaina paikalla on vieraana Jukka Pappinen Viitasaarelta. Perjantaina juhlitaan myös Lainan-päivää ja kaikkien kävijöiden kesken on arvontaa.

Radioamatööri -toiminnan esittelyssä vierailijalle annetaan tietoa laitteista ja niiden hinnoista sekä antenneista. Harrastus ei ole taloudellisesti kallis, varsinkin jos aloittaa käytetyillä laitteilla ja lanka-antenneilla.

Radioamatööritoiminta antaa hyvän mahdollisuuden käyttää opittuja kielitaitoja tai jopa oppia uusia kieliä. Vain oma halu on rajana. Moni on löytänyt myös ammatin harrastuksen kautta.

Radioamatööritoiminta on tärkeä yhteistyötaho viestinnässä mm. pelastuspalvelun kanssa. Luonnonkatastrofi-olosuhteissa yhteydenpito toimii amatöörilaitteilla; radio, auton akku ja ”vähän lankaa”.

On mahdollista olla myös ns. dx-kuuntelija ja kuunnella musiikkia ja muita ohjelmia koko maailmasta.

MAINOS
Edellinen artikkeliKaksosten päivänä 2.2. monikkoperhe kiittää
Seuraava artikkeliEpilepsiayhdistykselle toimintaa Alajärvelle pitkäksi venähtäneen tauon jälkeen