-5.8 C
Alajärvi
tiistai 16.4.2024
MAINOS

Eetu Puntala tuotteistaa Alajärven liikuntapalveluita

Alajärven kaupungin uusi Liikunnasta yhteistyöllä iloa ja elinvoimaa hanke käynnistyi infotilaisuudella Alvariinissa. Hanketta koordinoi projektipäällikkönä Eetu Puntala.

Hankkeen tavoitteena on tuotteistaa alueen liikuntapalveluita sekä vapaa-ajan palveluita kokonaisiksi tuotepaketeiksi.

MAINOS

Tarkoituksena on monipuolistetaa ja tehostaa kaupungin omistamien liikuntapaikkojen hyödyntämistä ja nostaa tilojen käyttöasteita.

Pääkohteina on alustavasti Lehtimäen Valkealampi, ylipainehalli, jäähalli ja uimahalli sekä yritysten omat kohteet ja palvelut, joita hankkeessa voidaan hyödyntää.

Seurojen rooli on hankkeessa tärkeä

Yhdessä yhdistysten kanssa tuotteistetut tuote – ja palvelupaketit ovat helpommin myytävissä ja asiakkaan on helpompi tehdä päätöksiä.

Alueella on erinomaiset mahdollisuudet viedä liikuntamatkailua ja matkailua ylipäätänsä eteenpäin, ja se voi tuottaa alueelle hyvinkin lisätuloa.

Projektipäällikön ohjauksessa ja hankkeen puitteissa valmistellaan 3-4 pilottikohdetta, joihin kehitetään erilaisia tuote- ja palvelupaketteja yhdistysten, yritysten ja projektipäällikön voimin.

Kuhunkin pilottikohteeseen valitaan päävastuussa oleva yhdistys, jolla on vastuu 1-3 palvelupaketista, jotka valmistellaan Matkailuinstituutin (MTI) tuotekorttia käyttäen.

Yhdessä pilottikohteessa voi olla useampi yhdistys mukana. Tuotteistaminen on määrä aloittaa helmi-maaliskuussa yhdessä seurojen ja yhdistysten kanssa.

Rovaniemeltä lähtöisin oleva Eetu Puntala kertoo hankkeen kestävän vuoden loppuun saakka. Yksi tärkeä tehtävä on alueen liikuntapalveluiden varaussysteemin saaminen yhdelle sivustolle ja mahdollisimman helppokäyttöiseksi. Puntala on toiminut matkailualalla vuodesta 2013 lähtien.

Ensimmäinen isompi tapahtuma on tulossa laskiaislauantaina 2.3., jolloin on mahdollisuus tutustua Alajärven ja Lehtimäen alueen liikuntapaikkoihin. Myös kaupan kehittämisryhmä on näkyvästi mukana koko viikonlopun tapahtumissa.

Kai Hannulabacka

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät