-5 C
Alajärvi
lauantai 01.4.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Kotiseutu sykkii elinvoimaa -kuvakilpailun Voittokuva napattiin Lakeaharjulta

Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n hallinnoima Elinvoimaa kuntiin-hanke järjesti Kotiseutu sykkii elinvoimaa-kuvakilpailun, jonka tavoitteena oli nostaa esille kotiseudun parhaita paloja.

Kilpailuaika oli lokakuulta tammikuun loppuun. Kilpailuun saivat osallistua kaikki halukkaat Facebookissa tai Instagramissa.

Kuvien oli oltava julkisia kaikille ja varustettuina tägeillä #elinvoimaakuntiin, #kotikunta sekä kunta, missä kuva on otettu.

Kilpailun ohjeistuksessa kysyttiin: Mikä on sinun lempipaikkasi kotiseudulla? Mitä et vaihtaisi tai mikä on se ihanin juttu kotipaikkakunnalla, jota kelpaa muillekin esitellä ja mistä saat omaan arkeesi elinvoimaa?

Kuva voi olla esim. paikka, rakennus, ihminen, tapahtuma, yhteisö tai vaikka lemmikkieläin. Myös videolla sai osallistua.

Kaikkien osallistuneiden joukosta valittiin kolme kuvaa, jotka palkittiin. Valinnan teki puolueeton raati. Kuvakilpailussa oli mukana toista sataa kuvaa ja raadin tehtävä oli haastava, sillä mukana oli paljon upeita ja puhuttelevia hetkiä/kuvia.

Sijalle yksi ylsi kuvallaan Tapio Niemi, jonka ottama kuva on Vimpelin Lakeaharjulta.

Raadin kommenteissa todettiin, että kyseessä on upea maisemakuva Vimpelin Lakeaharjulta, joka sytytti väreillään. Paikka ja luonnon värit tuovat mielenrauhaa, ja että kyseessä on ainutlaatuinen paikka ja näkymä kraatterin reunalta Lappajärvelle, joka on Euroopan suurin Kraatterijärvi.

Edelleen kommenteissa todetaan että Lakeaharju on alueen asukkaille ja matkailijoille kohde, joka liikuttaa ympärivuotisesti eri lajimahdollisuuksineen.

Sijalle kaksi nousi Johanna Katajajan ottama kuva Vimpelin Saarikentästä.
Raadin mukaan kuvassa hyvä asetelma ja paikkana kohde, jossa koetaan paljon vahvoja tunteita ja yhteisöllisyyttä. Saarikenttä on vetovoimatekijä, joka tuo pieneen kylään ja alueelle kävijöitä ympäri Suomen ja Vimpelin Veto koetaan ME-hengen nostattajana ”Pieni kylä – monta sankaria”.

Sijalle kolme Miia Keräsen kuva Lappajärven jäältä.

Raadin kommentteja kuvasta oli, että kyseessä on hieno hetki jäällä auringonnousun aikana, mennään kohti valoa. Lappajärvi on Euroopan suurin Kraatterijärvi, jonka tarina uniikki tarina yhdistää järven ympärillä olevat kunnat ja ihmiset.

Kuva tuo alueestamme avaruudellista tilan tuntua, täällä on tilaa olla ja elää ja järvi mahdollistaa erilaisen liikkumisen vuoden ajasta riippuen ja tuo myös elinkeinomahdollisuuksia.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät