Soinin Koirapuistossa pääsevät kirmaamaan kaikenlaiset koirat – myös epäsosiaaliset

Mainos[adrotate banner="3"]

Soinissa useammankin ihmisen haaveissa ollut koirapuisto on nyt totta. – Me Soinin Eläinystävissä otimme vastaamme ison urakan toteuttaaksemme tämän haaveen, kertoo Soinin Eläinystävät ry:n puheenjohtaja Leila Määttänen.

– Alkuun pidimme monta palaveriä keskenämme, Extreme Parkin Kari Laasalan sekä Leader-porukan kanssa. Hankerahoitus järjestyi. Sen jälkeen suuntasimme Soinin kunnan juttusille mahdollisesta paikasta, joka ei olisi kaukana.

MAINOS
Puisto on tarkoitettu kaikenlaisille koirille. Kuva: Susanna Seppälä.

Kunta osoitti koirapuistokäyttöön mahtavan paikan jätevedenpuhdistamon välittömästä läheisyydestä. Korpelan Merja on aiemmin harjoitellut heittojaan tuolla samaisella alueella.

– Sen jälkeen kävimme paperisotaan. Onneksi meitä löytyi kymmenkunta aktiivia, joten saimme jaettua paperitöitä useammalle, Leila kertoo.

– Suunnitteilla oli, että olisimme saaneet viime kesän aikana puiston pystyyn. Vaan toisin kävi. Hellekesä verotti tekijöitä niin, että rakentaminen oli siirrettävä syksyyn.

Kesän aikana aluetta vain raivattiin ja raivattiin. – Pienen viivästyksen aiheutti syksyllä vielä maan pintakuorinta ja ylenmääräinen kosteus, joka pukkasi maasta ylöspäin. Nyt kuitenkin aita on pystyssä, joskin maisemointi on kesken, ja koiraystävät saavat nauttia puistossa turvallisesta vapaudesta.

Hankkeen toteutumisen mahdollisti yli 180 työtuntia kökkäporukalta, Leader-rahoitus, Extreme Parkin Kari Laasala sekä Soinin kunnan useat yritykset arpajaispalkintojen antajina, joilla kerättiin rahaa projektiin. – Siitä iso kiitos kaikille, Leila sanoo.

Siivoa jätökset, käytä maalaisjärkeä

Kun koirapuisto on nyt Soiniin saatu ison työn ja talkoiden ansiosta, on puiston säännöt hyvä muistaa kaikkien.

Koirapuiston käyttösäännöissä on tärkeänä muistutuksena piilottaa koiran jätökset roskikseen! Lisäksi juoksunartut juoksee kotona, eli juoksuisten tyttökoirien kanssa ei puistoon pidä tulla.

Puiston portit tulee pitää aina kiinni. – Maalaisjärjellä pääsee pitkälle! Kaikki toiminta puistossa tapahtuu omalla vastuulla ja koiria ei saa jättää aitaukseen valvomatta, Leila muistuttaa.

– Tuolla ”suuressa maailmassa” koirapuistoihin saa tuoda vain sellaisia koiria, jotka pärjäävät kaikkien muiden koirien kanssa. Me Soinin Eläinystävissä olemme sitä mieltä, että tilaisuus nauttia vapaana liikkumisesta pitäisi antaa kaikille, myös niille epäsosiaalisille koirille.

– Siksi kokeilemme ihan uutta toimintamallia. Puiston ovessa on ”Tervetuloa”-kyltti, jonka voi kääntää. Taustapuolella on ilmoitus puistossa olevasta koirasta, joka ei kaipaa seuraa. Käännä kyltti esille jos tulet puistoon, etkä toivo muiden koirien tulevan aitaukseen samaan aikaan.

Leila muistuttaa, että jos tulet puistoon ja kyltti on käännetty, tulee oma saapumisensa tehdä tiettäväksi aidan takaa. Tällöin puistossa jo olevalla on mahdollisuus poistua aitauksesta rauhassa ja turvallisesti.

– Puistoa ei voi kukaan varata vain omaan käyttöönsä, joten omaa tilaa vaativan koiran kanssa poistutaan kun muita tulijoita saapuu.

Koirapuisto on siis tarkoitettu kaikenlaisille koirille. Sen osoite on Murtokankaantie 14 Soini. Jos on kysyttävää tai kerrottavaa ilmenee niin yhteyttä voi ottaa facebook.com/soininelainystavat tai elainystavat.soini@gmail.com.

MAINOS
Edellinen artikkeliAkuuttivuodeosaston paikkamäärää lisätään Alajärvellä
Seuraava artikkeliAsiointipiste muutti Kyyjärvellä kirjastolle