24.3 C
Alajärvi
tiistai 28.5.2024
MAINOS
MAINOS

Syöpä koskettaa sairastuneen koko lähipiiriä

Soinilaisen Kati Keski-Mäenpään ja alavutelaissyntyisen Satu Hietalan (os. Luoma) kirja ”Jaettu matka” on nyt julkaistu ja se kertoo Sadun oman syöpätarinan.

Mitä tapahtuu, kun nelikymppinen perheenäiti ja luokanopettaja sairastuu ärhäkkään rintasyöpään? Kati Keski-Mäenpään ja Satu Hietalan rehellisen avoin ja koskettava kirja antaa äänensä sairastuneen lähipiirille.

MAINOS

Miltä tuntuu äidistä oman lapsen sairastuminen tai miten aviomies kokee vaimon rintasyövän? Kirjaan ovat kirjoittaneet tuntojaan Sadun lukuisat ystävät ja lähisukulaiset.

Kirjan sivuilla on myös koskettavia esimerkkejä siitä, miten äidin syöpä vaikuttaa lapsiin. Nelivuotias leikkaa kerhosaksillaan äidin sytostaattihoidon vuoksi irtoavia hiuksia tai lapset käyvät katsomassa häntä sairaalassa leikkauksen jälkeen.

Satu kertoo, miten toivoisi ihmisten suhtautuvan sairastuneeseen ja millainen muistaminen tuntuu hyvälle. Kirjailijat toivovat, että kirja toisi toivoa jonkun itse sairastuneen elämään tai voisi antaa sairastuneen lähimmäisille ajatuksia siitä, miten he voisivat auttaa sairastunutta.

Suomen Luokanopettajat ry on valinnut Satu Hietalan vuoden luokanopettajaksi 16.3.2019. Satu työskentelee luokanopettajana Jyväskylässä Huhtasuon koululla.

Kati Keski-Mäenpää on kasvatustieteen tohtori ja luokanopettaja. Hän asuu Soinissa ja työskentelee Alajärvellä Taimelan koulussa.

Kirjan kannen on suunnitellut ja kuvannut Petri Seppälä.

Kirja on saatavilla nettikaupoista, kirjailijoilta ja Soinin, Kuortaneen ja Alavuden kirjakaupoista.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät