Alvar Aalto -matkailureitti hakee Euroopan neuvoston kulttuurireittien joukkoon

Mainos[adrotate banner="3"]

Alvar Aalto -säätiössä on päätetty aloittaa valmistelu Alvar Aallon kohteiden saamiseksi mukaan Euroopan neuvoston kulttuurireittien joukkoon.

Kulttuurireittistatus edistäisi Aalto -kohteiden kansainvälistä kiinnostusta sekä näkyvyyttä tärkeänä eurooppalaisena kulttuuriperintönä.

MAINOS

Lisäksi se avaa uusia mahdollisuuksia muun muassa matkailun kehittämiseen ja siihen liittyvän rahoituksen hakemiseen.

– Alvar Aalto -matkailureitillä on hyvät mahdollisuudet edetä Euroopan neuvoston kulttuurireittien joukkoon, sillä jo tehty yhteistyö Alvar Aalto -kaupunkien ja Visit Alvar Aalto -verkkopalvelun parissa on herättänyt kiinnostusta myös Euroopan neuvoston kulttuurireittiorganisaatiossa (Cultural Route of the Council of Europe), kertoo Alvar Aalto -säätiön toimitusjohtaja Tommi Lindh.

Kulttuurireittistatus myönnetään vain merkittävimmille eurooppalaisille matkailureiteille, jotka vahvistavat yhteisten eurooppalaisten arvojen ymmärrystä ja arvostusta sekä edistävät toiminnallaan kulttuurin kestävää kehitystä, kulttuuriperintökasvatusta sekä siihen painottuvaa matkailua.

Vuonna 2017 aloitetussa Alvar Aalto -matkailureittiyhteistyössä seudultamme on mukana Seinäjoen ja Alajärven Aalto-keskukset.

– Kulttuurireitti -hakemus valmistellaan yhdessä kotimaisten ja eurooppalaisten Alvar Aalto -kaupunkien ja -matkailukohteiden kanssa. Mukaan tarvitaan kohteiden paikalliset yrittäjät kuin myös kulttuuri- ja matkailuväki, kertoo Visit Alvar Aalto -matkailureitin vastaava tuottaja Noora Kiili.

Kaupungit ja matkailutoimijat edistävät aihetta yhteisessä Alvar Aalto -matkailureitin verkostotapaamisessa 7.-8.5.2019 Jyväskylässä.

Hakemus voidaan luovuttaa Euroopan neuvostoon aikaisintaan syksyllä 2019.

MAINOS
Edellinen artikkeliLiikunta-aktiivisuuden lasku alkaa usein jo 7-vuotiaana
Seuraava artikkeliPallohallin liikuntatapahtumassa palloille kyytiä