1.5 C
Alajärvi
tiistai 23.4.2024
MAINOS

Elämys- ja kuntoportaille Vuorenmaahan myönteinen rahoituspäätös

Ely on tehnyt myönteisen rahoituspäätöksen elämys/kuntoportaat-hankkeeseen Vuorenmaahan. Rinteeseen rakennetaan 225 metriä pitkät portaat. Portaita tulee 57 metrin nousukorkeudelle suunnitelmien mukaan yhteensä 526 kappaletta.

Portaat ovat jatkumo Kuninkaanpolun patikointireitistölle, jonka lähtö- tai maalipiste sijaitsee Vuorenmaassa. Portaat toimivat hyvänä lähiliikuntapaikkana, jossa oman kunnon kohottaminen yhdessä rauhallisen ympäristön kanssa antaa huippuolosuhteet kuntoiluun ja rentoutumiseen luonnon keskellä.

MAINOS

Portaat sekä kolme kappaletta tasanteita rakennetaan kestopuusta ja portaat valaistaan, että portaiden käyttö olisi turvallista myös pimeänä aikana. Rinteen yläpäässä, jossa maan kaltevuus ei tarvitse portaita, tehdään kulkuväylä soralla ja näin yhdistetään portaikko Kuninkaanpolun reittiin.

Hankkeen kustannusarvio on 155049 euroa. Hanke on esillä myös Soinin Luonto- ja erämessuilla toukokuun alussa.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät