Valtuuteutut aloitteellisina Alajärvellä

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven kaupunginvaltuuston kokouksen lopussa maanantai-iltana valtuutetut tekivät aloitteita yksin ja yhdessä.

Kauko Ukonmäki esitti valtuustoaloitteessaan, että Alajärven sairaalaan tulee saada ainakin yksi saattohoitohuone, jossa potilas ja omaiset voivat häiriintymättä olla potilaan viimeisinä päivinä tai hetkinä.

MAINOS

Lisäksi piha-alue on riittämätön vierailijoiden autoille ja autoja pysäköidään myös sairaalan oven eteen.

Keskustan valtuustoryhmä puolestaan esitti aloitteessaan, että nykykäytäntö Alajärven kaupungin hoidossa olevien yksityisteiden osalta jatkuu Alajärven kunnanvaltuuston 29.12.1969 tekemän päätöksen mukaisesti.

Toisessa aloitteessa Keskustan valtuustoryhmä esitti, että kaupungin nettisivut uudistetaan pikaisesti nykyaikaisiksi, toimiviksi, helppokäyttöisiksi ja kattaviksi.

Kristillisdemokraattien valtuustoryhmä Aino Kanervikkoaho-Kataja sekä sosiaalidemokraattien, vasemmistoliiton, perussuomalaisten, sinisten valtuustoryhmät ja 21 muuta allekirjoittajaa esittävät, että Alajärven tulee muuttaa 2010-luvulta alkaen ollut käytäntö, että opettajan alle kolmen päivän sairauslomiin ei palkata sijaista ja että Alajärvelle tulee palkata resurssiopettaja, joka olisi käytettävissä alle kolmen päivän sijaisuuksiin.

Perusturvalta saatiin selvitys

Alajärven kaupunginvaltuusto merkitsi tiedokseen perusturvalautakunta antaman selvityksen Kokoomuksen, Perussuomalaisten, Sosiaalidemokraattien, Kristillisdemokraattien, Sinisten ja vasemmistoliiton valtuustoryhmien valtuustoaloitteeseen tehostetun palveluasumisen ja kotihoidon hoitajamitoituksen valvonnasta.

Selvityksessä kerrotaan käytössä olevat mitoitukset ja se miten tarkastuksia on toteutettu.
Tarkastukset on tehty tehostetussa palveluasumisessa säännöllisesti vuosina 2015-2017, vuosi 2018 on jäänyt väliin resurssimuutosten vuoksi. Vuonna 2019 on tarkistuksia jälleen tehty. Tarkistuksissa käydään läpi sopimuksessa sovitut asiat 104 kappaletta.

Luoma-ahon kylätoimikunta-kyläyhdistys ry:lle myönnettiin enintään 23871,15 euron lisäkuntarahaosuus Kylätalo osaksi monipalvelukeskusta -hankkeelle sillä edellytyksellä, että ELY-keskus myöntää siltä haetun lisämäärärahan hakemuksen suuruisena.

Sivistystoimen ostopalvelusopimusta Soinin kunnan kanssa päätettiin muuttaa siten, että kuraattoripalvelut poistetaan sopimuksesta 1.8. alkaen.

Lehtimäen kirkonkylän koulu päätettiin laittaa myyntiin. Mikäli kiinteistöä ei saada myytyä ennen seuraavan lämmityskauden alkua, jätetään rakennus kylmilleen.

Rakennus myydään purkukuntoisena.

Myös Lehtimäen lääkäritalo laitetaan myyntiin. Mikäli kiinteistöä ei saada myytyä ennen seuraavan lämmityskauden alkua, jätetään rakennus kylmilleen. Tämäkin rakennus myydään purkukuntoisena.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliMonipuolinen kudontaharrastus esillä Sääksjärvellä
Seuraava artikkeliMetsäpalojen lentotähystyskausi on alkanut – maasto on poikkeuksellisen kuivaa osassa maata