Coronaria osti Järvi-Pohjanmaan Terapiapolku Oy:n

Mainos[adrotate banner="3"]

Järvi-Pohjanmaan Terapiapolku Oy on Alajärvellä 2008 perustettu yritys, joka tuottaa laadukkaita toiminta- ja psykoterapiapalveluita lapsille, nuorille, aikuisille ja perheille.

Yrityksen palvelutarjontaan kuuluvat myös neuropsykiatriset asiantuntijapalvelut; konsultointi, koulutus ja valmennus. Myös työnohjaus on osa yrityksen toimintaa.

MAINOS

Terapiapolun toimitilat sijaitsevat Alajärven Kurejoella ja Seinäjoella. Terapiapolun yrittäjä ja perustaja, toimintaterapeutti (AMK) ja perheterapeutti Anne Mariapori on nyt myynyt yrityksensä koko liiketoiminnan Coronaria Oy:lle, joka on sataprosenttisesti suomalainen, lääkäreiden perustama, omistama ja johtama yhtiö.

Terapiapolku on ensimmäinen yritys Etelä-Pohjanmaalla, jonka Coronaria ostaa. Muutoin Coronaria on levinnyt laajasti eri puolille Suomea.

Anne toteaa, että hän aloitti yritystoiminnan yksin ja pikkuhiljaa sekä hän itse että hänen yrityksensä kasvoivat. – Kouluttauduin lisää matkan varrella, vahvistin itseäni ja ammatillista osaamistani laajasti.

– Minä, sekä yritykseni olemme matkan aikana käyneet läpi myös kasvukipuja ja pettymyksiä, mutta pääosin taipaleemme on ollut tasaista matkantekoa, kasvamista vahvemmaksi.

Tällä hetkellä Järvi-Pohjanmaan Terapiapolku Oy tunnettaan koko Etelä-Pohjanmaalla, kuin myös laajalti muulla alueella. – Meidät tunnetaan yrityksen nimestä, mutta myös laadukkaasta työstä mitä teemme. Yrityksessä työskentelee seitsemän toimintaterapeuttia ja terapia-avustaja minun ja puolisoni lisäksi.

Tämä kaikki johti siihen, että yritys on herättänyt myös laajempaa kiinnostusta ja Anneen otettiin yhteyttä Coroniasta. – Se oli hetki, jolloin tekemäni työ sai uuden arvon ja arvostuksen. Yritystäni kosittiin isomman matkaan ja me vastasimme ”tahdon”.

– Toki tämä vaati kypsyttelyä ja elämän arvojen laittamista vaakaan. Tähän on päädytty ja tästä jatkan eteenpäin hyvin kevein mielin, vapaana kaikesta siitä vastuusta, mitä yrittäjänä olen kokenut niin ylä- kuin alamäessä.

– Terapiapolku pääsi osaksi Coronariaa. Olen ylpeä heidän suomalaisuudestaan ja vankasta ammattitaidosta. Coronarian osaaviin ja moniammatillisiin käsiin on turvallista luovuttaa myös omat, rakkaat työntekijät ja heidän ammattitaitonsa. On hienoa jäädä seuraamaan sivusta heidän kasvuaan.

Monta rautaa tulessa

Juuri toteutuneiden yrityskauppojen jälkeen Anne on vielä hetken matkaa rinnalla Terapiapolun toiminnoissa, mutta ennen muuta hän pitää kesällä huoletonta lomaa ja jatkaa reilu vuosi sitten aloittamaansa päätyötään Nuorten Ystävien tiimipäällikkönä Seinäjoella.

– Se on työ, josta nautin suunnattomasti, Anne sanoo ja kertoo, että tämä työ myös helpotti ratkaisua yrityksen suhteen. – En ole enää vuoteen ollut Terapiapolun päivittäistyössä aktiivisesti mukana, joten irrottautuminen nyt oli helpompaa.

Ratkaisua merkittävästi helpottanut seikka oli myös se, että kaikki Terapiapolun palvelut säilyvät ennallaan, tuttu väki jatkaa työssään ja asiakkaille muutokset ovat hyvin vähäisiä.

Yrittäjyydestä Anne ei kokonaan luovu. Vaikka Terapiapolku -nimi lähtee Coronarian matkaan, niin Anne heiluttelee mukanaan ArjenAvaimet Oy:tä.

– Päätyöni ohessa haluan olla avaamassa isompia ja pienempiä lukkoja mm. perhepsykoterapeuttina, solmuneuvojana parisuhdetyössä, työnohjaajana, kouluttajana ja valmentajana. Olen edelleen käytettävissä. Toimintaterapiaa en toteuta, vaan ne palvelut saa Terapiapolku Coronarialta.

Kiitollisena kaikista kokemuksista joita sai Terapiapolun yrittäjänä, Anne kuitenkin toteaa nyt että enää hän ei aio menettää yöuniaan turhilla murheilla ja tekemättömillä töillä. – Elän hetken ja päivän kerrallaan, nautin ja aistin elämää. Elän itselleni ja läheisilleni.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliAlajärven kirjastossa Pöhinäperjantai
Seuraava artikkeliErityislasten liikunta- ja jumppakerhossa on energiaa purettu läpi talven!