Veto tähtää mestaruuteen, Ankkurit pudotuspeleihin

Mainos[adrotate banner="3"]

Jonkin verran uusiutuneet miesten Superpesiksen Alajärven Ankkurit ja Vimpelin Veto lähtevät kauteen selkein tavoittein.

Vedon tähtäimessä on mestaruus. Ankkureiden vähimmäistavoitteena on suora säilyminen. Ankkurit avaa sarjakautensa kotonaan torstaina 9.5. Kankaanpään Mailaa vastaan. Veto vierailee samaan aikaan Joensuussa mittaamassa mestari-JoMa:n kevätkunnon.

MAINOS

Ankkureiden ja Vedon välinen kauden ensikohtaaminen on Kitrolla lauantaina 11.5. kello 15. Miesten Superpesiksestä veikataan ennakkoon tasaisempaa kuin vuosikausiin.

Molemmat järviseutulaisjoukkueet ovat uusiutuneet sekä pelaajistoltaan että pelinjohdoltaan. Vedon viuhkassa debytoi Markku Hylkilä, Ankkureilla Jari Mäkelä. Mäkelän aisaparina toimii Jouni Oja-Lipasti, joka pelasi Ankkureissa kausilla 2011–2014.

Veto hamuaa kultaa

Veto naulasi jo viime syksynä tavoitteekseen mestaruuden. Markku Hylkilä luonnehtii Vetoa miesten Superpesiksen parhaaksi sisäpelijoukkueeksi. Veto haluaa olla erinomainen myös ulkopelissä ja tavoitteena onkin pudottaa roimasti päästettyjen juoksujen määrää viime kauteen verrattuna.

– Ulkopeliä pystytään pelaamaan monella tavalla ja kovalla tempolla, mikä on meidän molemmille lukkareille ominaista. Ulkopeli on varmasti tiivistä, siellä on Suomen ykkösmiehiä omissa rooleissaan.

– Sisällä pelataan railakasta lyöntipeliä ja lyöntivoimaa on. Pyritään lyömään palloa reunaan ja Vimpelissä jokipalloja ja sitä kautta saamaan vastustajaa varpailleen.

Vedon viime kauden koppariosasto eli Mikko Haukkala ja Henri Puputti edustaa tällä kaudella Seinäjoen JymyJusseja. Hienon kauden sekä sisällä että ulkona pelannut Arttu Ruuska lähti Kankaanpäähän ja Tuomo Lönnmark lopetti uransa. Viljo Sillanpää tuo viime kauden pronssijoukkueeseen nopeutta, ja kokemusta takalinjoille.

Omilla vahvuuksilla

Nuoren ja uudistuneen Ankkureiden uusi pelinjohtaja Jari Mäkelä kertoo, että sinikeltaisten ulkopeli pitää saada alkavalla kaudella pitäväksi ja suoritusvarmuus kunnon tasolle. Sisällä Ankkureiden pitää pystyä pelaamaan joukkueen omilla vahvuuksilla, selkeästi roolitettua peliä.

– Haluamme näyttää yleisölle, että kentällä on tosissaan taisteleva joukkue. Itse lähden tulevaan kauteen todella positiivisella mielellä.

Ankkureiden minimitavoite on suoraan säilymiseen oikeuttava 11. sija. Joukkueen kovana tavoitteena on puolivälieräpaikan varmistava runkosarjan kahdeksas sija.

Ankkurit uudistui kautta 2019 varten melkoisesti. Ville Väliaho lähti paikkaamaan Toni Kohosen jättämää aukkoa Sotkamon Jymyyn. Valtteri Kleemola edustaa tällä kaudella Kempeleen Kiriä. Kolme kautta Ankkureissa pelannut Rami Mäkinen palasi Ulvilaan ja Viljo Sillanpää siirtyi Vimpeliin.

Aki Orava päätti pitkän uransa viime syksyyn. Tulopuolelle Ankkurit kirjasi Ville Postin mestari-Joensuusta, Jouni Mäen JymyJusseista, Severi Piispasen Manse PP:stä, Koskenkorvan Urheilijoita viime kaudella edustaneen Markus Hallasuon ja Lievestuoreen Kisan Ykköspesis-joukkueessa lukkaroinen Miika Keski-Petäjän.

Seura tiedotti äskettäin, että kovalyöntinen vasuri Miika Anttila liittyy Ankkureihin vuokrasopimuksella ja tuo sinikeltaisten etukenttään lisää vahvuutta.

Veikkauksen ääripäät

Helsingissä pidettiin tiistaina Superpesiksen kaudenavaustilaisuus. Samassa yhteydessä julkaistiin pelinjohtajien tekemät ennakkorankingit.

Pelinjohtajat veikkaavat uusia mestaruusjuhlia Joensuuhun. Veto oli kakkonen. Matti Iivarisen käskyttämälle Kouvolan Pallonlyöjille povataan pronssisijaa.

Seinäjoen JymyJussit kiilasi neljänneksi ennen Sotkamon Jymyä, jonka 18 mitalin mittainen putki päättyi viime syksynä Vedolle hävittyyn pronssimatsiin.

Ankkurit jäi pelinjohtajien arvioimissa sijoituksissa ja niistä lasketuissa yhteispisteissä jumbosijalle. Yksi pelinjohtaja oli rankannut Ankkurit 10. sijalle ja 12 viuhkamiestä sijalle 13. Pelinjohtajat eivät arvioineet oman joukkueensa sijoitusta.

Miesten Superpesiksessä on tällä kaudella mukana 14 joukkuetta. Sarjanousijoita ovat Kempeleen Kiri ja Siilinjärven Pesis. SiiPe pelasi miesten pääsarjatasolla edellisen kerran kaudella 1998.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliKunnallisneuvoksen valtuustoura jatkuu
Seuraava artikkeliSoinissa äitienpäiväkonsertti