Kesänavaus kokosi ihmiset Kivitippuun

Mainos[adrotate banner="3"]

Lappajärvellä toimiva Hotelli Kivitippu tempaisi lauantaina kesäkauden avajaisissa.

Kesäsään hellimille tapahtumavieraille oli tarjolla erilaisten tuotteiden ja palveluiden esittelyä, mahdollisuuksia ostosten tekemiseen, allas-lavista, soutukilpailu ja kakkubuffetti.

MAINOS

Lapsia ilahdutti pomppulinna. Myönteisen vastaanoton sekä näytteilleasettajilta että tapahtumavierailta saaneesta kesänavauksesta aiotaan tehdä perinne.

Hotelli Kivitipun toimitusjohtaja Susanna Keskinen kertoo, että kesänavaustapahtumaa silmällä pitäen haluttiin lyödä hynttyyt yhteen Terrace Kirpun, Kultaisen Kiulukan ja Järviseudun Golfin kanssa.

Tapahtuma lähti Keskisen mukaan paisumaan: Kivitippuun alkoi sadella yhteydenottoja ja uusia tapahtumaa varten saatiin uusia yhteistyökumppaneita. Näytteilleasettajia tuli noin 30. Tapahtumavastaava Riitta Försti-Ylipiha kertoo, että kesänavaustapahtumaa ryhdyttiin suunnittelemaan huhtikuussa.

– Se yllätti, että on ollut paljon kävijöitä heti aamusta lähtien. Ihmiset lähtevät paremmin liikkeelle, kun on hyvä sää.

Herkutteluunkin oli Kivitipussa mahdollisuus. Lounas maistui monelle ja moni myös herkutteli Kultahehkun kakkubuffetissa.

Apua kipuihin

Tuote-esittelyjä oli sekä sisä- että ulkotiloissa. Kotiin viemisiksi sai ostaa niin vaatteita, laukkuja, kesäkukkia, siivoukseen käytettäviä aineita, kosmetiikkaa, puutuotteita kuin vaikkapa korujakin.

Tapahtumavierailla oli mahdollisuus olla kaustislaisen jäsenkorjauksen taitajan käsittelyssä. Vimpelistä Kivitippuun saapunut Olli Uusitupa kertoo kärsineensä pää- ja hartiakivuista ja tähdänneensä siihen, että mahdollisesti pääsisi jäsenkorjaajan asiakkaaksi.

– Käsittely tuntuu kipeältä, kipu lähtee takaraivolta. On monta vuotta siitä, kun olen käynyt hieronnassa, totesi Uusitupa kesken käsittelyn.

Olli Uusitupa haki apua pää- ja hartiakipuihinsa Helena Hautalalta.

Vetelissä asuva Helena Hautala tarjoaa kaustislaista jäsenkorjausta Kivitipussa. Hautala kouluttautui hierojaksi Kaustisen evankelisella opistolla. Hänen työskennellessään Kaustisen Kansanlääkintäkeskuksessa, häneltä kysyttiin kiinnostusta kaustislaista jäsenkorjausta kohtaan.

Hän kävi Kansanlääkintäkeskuksen järjestämän koulutuksen työn ohessa. Hän on toiminut yrittäjänä kaksi vuotta ja työtila löytyy Kivitipusta.

Hautala kertoo kaustislaisen jäsenkorjauksen olevan lihasten, nivelten ja nikamien käsittelyä, jonka avulla muiden muassa löydetään asiakkaana olevan henkilön lihaksista ja nivelistä tiukkoja paikkoja.

Kesäkauden avajaisissa oli Helena Hautalan lisäksi mukana myös muita Kivitipun tiloissa työskenteleviä kaustislaisen jäsenkorjauksen taitajia.

– Tapahtumaan osallistumalla halusimme tuoda tietoa asiakkaille, että Kivitipusta löytyy myös esimerkiksi tällaista toimintaa. Tarjoamamme hoidot on tarkoitettu pääasiassa hotelliasiakkaille, mutta myös muualta tuleville, kertoo Helena Hautala.

Olli Uusituvalle Helena Hautala kertoi suosittelevansa käyntiä hierojalla sekä tarvittaessa jäsenkorjaajalla.

Soutukisa vei järvelle

Uinti, veneily, suppailu ja esimerkiksi lasten rantaleikit vetävät suomalaiset kesällä pienten ja isojen järvien rannoille. Kivitipun rannassa pääsi kokeilemaan, millaista vauhtia soutuvene liikkuu.

Tehtävänä oli käydä kiertämässä yksi poiju. Soutukilpailun järjestäjänä toimi jurvalainen E-Boat Oy.

– Meiltä pyydettiin kaikille sopivaa ohjelmaa. Esittelemme täällä soutuveneitä ja kalastus- ja mökkiveneitä, kertoo Esko Hakulinen.

Yhtiön omistaja, Jarmo Isohella, kertoi puolestaan, että yrityksen markkina-alueena on koko Suomi. Veneiden myynti tapahtuu rautakauppojen ja muutaman veneliikkeen kautta.

– Meillä on viritelmiä Ruotsiin ja Norjaan, jossa on samanlainen kulttuurimaisema kuin meillä.

Soutukisassa jokainen soutaja teki suorituksensa yksin. Kun alajärveläinen Kimmo Tuomi astui veneeseen, oli miesten sarjan pohja-aika neljä minuuttia ja viisi sadasosaa. Kohtuullisella vauhdilla matkaan lähtenyt Tuomi kiristi tahtiaan vielä viimeisillä kymmenillä metreillä ja kellotti johtoajaksi 3.47.

Allas-lavis on uutuus

Kivitipussa oli mahdollisuus päästä kokeilemaan allas-lavista, joka kuuluu lavis-lavatanssijumpan tuoteperheeseen. Vapaa-ajanohjaajana toimiva Maija Kuoppala kertoo, että lavis ja allas-lavis perustuvat pääosin suomalaiseen lavatanssimusiikkiin.

– Ihmiset, jotka ovat tykänneet tanssimisesta, voivat kokea laviksen omaksi jutukseen.

Vedessä liikkuminen tuo omat haasteensa allas-lavikseen: vesi vastustaa, eikä kaikkia tanssilajeja pysty tekemään samalla tempolla kuin lattialla, ja myös askeleet ovat sovellettuja vedessä.

– Esimerkiksi valssin askelia ei pysty ottamaan vedessä, mutta valssin muut elementit ovat mukana, valottaa Kuoppala.

Vapaa-ajanohjaaja Maija Kuoppalan ohjaamana ja vinkein pääsi jyvälle lavis-lavatanssijumppaperheen tulokkaaseen eli allas-lavikseen.

Allas-laviksessa tehdään askelten lomassa välillä kyykkyjä, taivutuksia ja käsiliikkeitä. Kyykyissä ei mennä lattian tasolle. Allas-laviksessa ei myöskään tehdä liikkeitä tangolla. Tankoa voidaan käyttää korkeintaan venyttelyissä eli allas-lavis poikkeaa tässäkin suhteessa perinteisestä allasjumpasta.

Maija Kuoppala kertoo, että allas-laviksessa lähdetään liikkeelle valssilla. Syke kuitenkin nousee, ja välillä liikutaan rauhallisempien kappaleiden tahtiin, mutta humppaa ja rokkiakin on tarjolla. Kuoppala kertoo allas-laviksen sopivan kaikille, jotka tykkäävät liikkua vedessä.

– Tavoitteena olisi, että allas-lavista olisi meillä täällä Kivitipussa varsinkin syksyllä tarjolla.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliLiikunnasta yhteistyöllä Iloa ja elinvoimaa
Seuraava artikkeliItä ja länsi kohtaavat Lehtimäen museoniityn kasvustossa