25.6 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Liikunnasta yhteistyöllä Iloa ja elinvoimaa

Alajärven urheiluseurat järjestävät tulevana kesänä ja syksynä leirejä nuorille pesäpalloilijoille ja jääkiekkoilijoille.

Ankkurit tekee yhteistyötä kaupungin pallohallin kanssa ja on tarjonnut jo pitkään yrityksille tyky-paketteja, joissa työntekijät pääsevät liikkumaan superpesisjoukkueen miesten opastuksella.

MAINOS

Ankkureiden markkinointipäällikkö Jouko Salmenautio kertoo, että Ankkurit on tuotteistanut tyky-päivän Easy-tyky -nimellä ja sitä on yritysten helppo varailla Ankkureilta.

Tyky-päiviä Ankkurit järjestävät ympäri vuoden, sitä mukaa kun yrityksillä on tarvetta. Viimeksi Ankkurit hoitivat tyky-päivän Jamin henkilökunnalle Kitrolla ja uimahallilla.

Junioreille on tulossa kesällä pesisleiri. Pesisleirillä voidaan oman lajin lisäksi kokeilla monipuolisesti kaikkia muitakin lajeja, joihin Alajärvellä on tätä nykyä loistavat puitteet. Ajatuksissa on myös superpesisfaneille fanipaketteja.

Jos esimerkiksi Kitee pelaa peräkkäisinä päivinä Vimpelissä ja Alajärvellä voitaisiin Kiteen faneille tarjota majoitus- ja pääsylippupaketteja, joihin voidaan vielä lisätä vaikkapa käyntiä Nelimarkka-museoon tai muihin kiinnostaviin kohteisiin.

Alavoli kehittelee myös erilaisia toimintamalleja, joilla saadaan ihmiset jumppaan mukaan mahdollisimman matalalla kynnyksellä. Terhi Herralan mukaan suunnitteilla on esimerkiksi Naisenergian latauspäivä, jossa on mahdollista valita kolmesta erilaisesta energian latauspaketista itselle sopiva.

Naisenergian latauspäivää suunnitellaan yhdessä Punaisen Tuvan Viinitilan ja Alvariinin kanssa siten, että siihen on mahdollista yhdistää myös ruokailua ja illanviettoa.

JPK aikoo järjestää 10-15 vuotiaille jääkiekkoilijoille kesäleirin loppukesästä. Leirin pituus on suunniteltu neljän päivän mittaiseksi ja etusijalla leirillä on lajitaitojen kehittäminen.

Petri Koskenmäki kertoo, että alustavasti yhdeksi vetäjäksi on kaavailtu tämän vuoden jääkiekon Suomen mestaria ja U20 maailmanmestaria, Otto Latvalaa. Alajärveläislähtöinen Latvala pelaa liigakiekkoa Hämeenlinnassa, HPK:n riveissä.

Valkealampea aiotaan kehittää

Lehtimäen Jyskeen edustajat Tuula Kurunmäki, Tapani Savela ja Olli Raivio pohtivat Valkealammin kehittämistä.

Alueella on jo nyt loistavat puitteet hiihtoon, suunnistukseen, uintiin ja patikointiin. Kehittämistä olisi sen sijaan palvelujen puolella ja esimerkiksi wc-tilat kaipaisivat remontointia.

Myös matkailijoita voitaisiin palvella paremmin. Asuntovaunu- ja asuntoautomatkailijoille pitäisi järjestää huoltotiloja. Olli Raivion sanoo, että alueen luonto on aivan erityisen upeat ja Jyske järjestää ryhmille päiväretkiä.

Kodalla voidaan järjestää makkararanpaistoa melko isollekin porukalle. Alueen patikkareitillä voi käydä vaikkapa Kuortaneen korkeimmalla kohdalla, Jäkälämäellä. Jäkälämäki kohoaa 204 metrin korkeuteen ja sen päältä voi ihailla jylhiä maisemia.

Pyöräsuunnistuksen MM-kisat 2021 halutaan myös järjestettäväksi yhteistyössä Seinäjoen ja Kuortaneen kanssa. Kilpailujen saaminen edellyttäisi että kaikki palvelut ja tilat ovat MM-tapahtuman vaatimalla tasolla.

Seurat ovat tyytyväisiä, että LYIE hankkeen projektipäällikkö Eetu Puntala on saattanut seurat yhteiselle foorumille, jossa liikuntapalveluita voidaan kehittää ja tuotteistaa entistä paremmin.

Puntala toivoo, että alueella kovassa nousussa oleva e-sports saataisiin myös mukaan tuotteistukseen jossain vaiheessa.


Kai Hannulabacka

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät