Kuntamarkkinoinnin SM-finaali ratkeaa huomenna – Soini julkaisi kilpailuvideonsa

Mainos[adrotate banner="3"]

Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailun finaali ratkaistaan huomenna keskiviikkona 22.5. Espoossa järjestettävässä tapahtumassa.

Kaikkiaan 47 kilpailuun osallistuneesta viimeiseen vaiheeseen on edennyt 12 finalistia, joiden joukossa on Soinin kunta markkinointitoimenpiteellään MuoviSampo – Luonnostaan huipulla.

MAINOS

Iltapäivällä klo 14 alkaen loppukilpailussa olevat työt esittäytyvät ja illan gaalassa julkaistaan voittajat. Jännityksen tiivistyessä Soinin kunta on julkaissut kilpailuesittelyissä näytettävän videoesityksensä. Soinin kilpailutyön tiivistelmän voi katsoa TÄSTÄ

– Jokaisella työllä on korkeintaan kahdeksan minuuttia aikaa framilla. MuoviSampo oli moninainen käytännön toteutus, jonka esittelyyn menee oma aikansa. Meidän on kuitenkin tärkeä tuoda esille siinä kuntamarkkinoinnin näkökulma, sen taustalla oleva kuntastrategian painopistealueet ja sidosryhmien osallistaminen, joka oli olennainen osa ainutlaatuista markkinoinnin ideaa, pohjustaa kunnanjohtaja Juha Viitasaari.

MuoviSampo toteutettiin syksyn ja talven 2018 aikana. Toiminnan koordinaatiosta vastasi Soinin 4H-yhdistys. Soinin kunta oli vahvasti mukana kuntamarkkinoinnin painotuksella. Kokeilu toteutettiin paikallisena, mutta se osallistui Sitran Maapalloliigaan, jossa se palkittiin parhaana kokeiluna.

Kilpailu toi toimintaan 10000 euron rahoituksen, mutta markkinointi toteutettiin pääasiassa sähköisiä kanavia, sidosryhmiä ja muuta huomiota hyödyntämällä.

– Saimme loistavia kumppaneita niin paikalliselta kuin kansalliselta tasolta. He hyödynsivät kokeilua omassa viestinnässään levittäen samalla sanaa Soinin edelläkävijyydestä, vastuullisuudesta ja luonnonläheisestä profiilista. Sekä luonnon korostaminen että osallisuuden lisääminen palvelevat suoraan kuntastrategian tavoitteita, Viitasaari jatkaa.

Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailujen loppusuoralla on vahva eteläpohjalaisedustus, sillä Seinäjoki on mukana kahdella markkinointitempauksellaan, Taivastelijalla ja Avaruuden pääkaupungin lanseerauksella.

– Kovasti Seinäjoki on panostanut markkinointiin päästäkseen maailmankartalle. Toivottavasti hekin saavat tunnustusta ja hyvän mielen.

MuoviSampo joukkueessa olivat toiminnanjohtaja Saija Källi ja toiminnanohjaaja Suvi Osala Soinin 4H-yhdistyksestä, kunnanjohtaja Juha Viitasaari ja projektipäällikkö Johannes Aalto Soinin kunnasta, TKI-asiantuntija Kari Laasasenaho Seinäjoen ammattikorkeakoulusta ja hanke- ja kv-koordinaattori Jenni Savolainen Kuudestaan ry:stä.

Kaikki Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailun semifinalistit ovat Boring – Helsinki Ring of Industry, KUUMA-seutu liikelaitos, Häät linnassa, Hämeenlinnan kaupunki ja Linnan Kehitys Oy, Jääkarusellifestivaali, Lohjan kaupunki, Kaupunkiveneet, Espoon kaupunki, Kylien Kolari, Kolarin kunta, MuoviSampo – Luonnostaan huipulla, Soinin kunta, Porvoon kestävän elämäntapojen kiihdyttämö, Porvoon kaupunki, RAUMA – LUPA MENESTYÄ!, Rauman kaupunki, Senioriräppärit, Mainostoimisto KMG Turku / Turun seudun joukkoliikenne, Föli, Seinäjoki – avaruuden pääkaupunki, Seinäjoen kaupunki, Taivastelija Avaruuden pääkaupunkiin, Seinäjoen kaupunki, Into Seinäjoki Oy ja #näkemys kaupungista, Lahden kaupunki.

MAINOS
Edellinen artikkeliAisapari lahjoitti pari aisapuuta Alajärven kaupungille
Seuraava artikkeliTohnin tilalta maitoa, kotijuustoa ja leivonnaisia