0.6 C
Alajärvi
keskiviikko 29.3.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Annukka Lahti Desing 10 vuotta – Kulta Hippu uudistuu Pajamyymälä Hipuksi

Alajärveläinen kultaseppä Annukka Raatikainen rakastaa työtään ja se näkyy kaikessa, mihin hän tarttuu.

Kymmenen vuotta sitten hän perusti korkealuokkaisia jalometallialan palveluja tarjoavan Annukka Lahti Desingin ja siitä vuoden kuluttua hän hankki myös jälleenmyymälän, Kello ja Kulta Hipun. Tämän jälkeen hän on jakanut aikaansa ja voimavarojaan näiden kahden yrityksen kesken.

Alajärveläinen kultaseppä Annukka Raatikainen keskittyy tulevaisuudessa yhä enemmän omaan tuotantoonsa.

Samaan aikaan hän on vahvistanut omaa ammattiosaamistaan ja ajatus siitä, että nimenomaan pajatoiminta on sitä mitä hän haluaisi tehdä, on vahvistunut.

Nyt onkin tullut aika sanoa näkemiin Kello ja Kulta Hipulle ja jälleenmyymälä uudistuu Pajamyymälä Hipuksi!

Pajamyymälän valikoimiin eivät jatkossa tule kuulumaan enää lainkaan kellot eikä niiden patterinvaihdot ja varaosapalvelut. Patterinvaihdot kelloihin saa jatkossa Alajärveltä Veikon Koneesta.

Myös korupuolella tuotevalikoimat täsmentyvät käsittämään vain kotimaita, laadukasta tuotantoa, kuten Kalevalaa ja Lumoavaa, joita Annukka itse arvostaa korkealle. Ja luonnollisesti nyt on aika panostaa myös omaan tuotantoon, joten Annukka Lahti Desingin tuotantoa tulee jatkossa etistä vahvemmin esille.

Tällä hetkellä esillä on Annukan omaa tuotantoa Sydänjuuret -sarja, sekä yhdessä Niina Hallilan kanssa toteutettu Pikkulotta -sarja. Jatkossa esille tulee Annukan omaa vihkisormusmallistoa ja muuta tuotantoa.

Kaiken kaikkiaan Pajamyymälä Hipun valikoimista tulee yksilöllisempiä ja persoonallisempia kuin ennen. Tusinatuotteet jäävät historiaan.

– Kastetuotteet säilyvät meillä valikoimissa jatkossakin ja kaiverruspalvelut ovat toki edelleen vahvasti mukana, Annukka kertoo. – Samoin kaikki erilaiset korujen puhdistukset ja korjaukset.

Annukan työt ovatkin pitkälti tilaustöiden valmistusta ja korujen korjauksia. Tilaustyönä valmistettu koru ei ole Annukan mukaan yleensä sen kalliimpi kuin sarjatuotannostakaan ostettu, mutta asiakkaalta se vaatii erilaista sitoutumista ja ajankäyttöä.

– Tilaustyönä valmistetun korun valmistukseen on useamman viikon jono ja esimerkiksi sormusta on käytävä sovittamassa, joten se vaatii ostajalta erilaista panostusta kuin hyllystä hankittu, Annukka kertoo ja sanoo, että tällä tavoin asiakas saa kuitenkin uniikin korun, joka kertoo tilaajansa haluamaa tarinaa.

Juhlavuotta ja myymälän muutosta juhlistetaan perjantaina 24.5. tarjoilujen ja tarjousten merkeissä. Koska kellot eivät jatkossa kuulu valikoimiin, alkaa silloin laatukellojen Leijonan ja Citizenin loppuunmyynti ja myös Lumoavan korut ovat tarjouksessa.

– Kun tulette käymään, niin ottakaa mukaan myös ne korunne joille tarvitsette korjauksia tai jos haluatte hinta-arviota, Annukka vinkkaa.

Kymmenvuotista yrittäjyyttä juhlitaan myös myöhemmin tänä vuonna ja myymälän ilme uusiutuu pikkuhiljaa kohti uutta ilmettä. Annukka suunnittelee jatko-opintoja syventääkseen kivenistutustaitojaan ja uusi mallisto on tulossa juhlavuoteen yhdessä Niina Hallilan kanssa.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät