Eila Pohjosen uusin kirja on selviytymistarina masennuksesta

Mainos[adrotate banner="3"]

Kirjailija Eila Pohjonen on julkaissut tänä keväänä kahdeksannen kirjansa. Alajärven Iiruulla asustava Eila kertoo ”Kuilun partaalla” -nimisen kirjansa vieneen hänet kirjoittamisensa alkulähteille.

– Masennuksesta se alkoi. Olin syvällä, upposin lapsuuteen, aikaan jolloin kaikki oli vielä hyvin. Yön hiljaisina hetkinä kirjoitin pieneen ruutuvihkoon lapsuudestani ja aamulla näppäilin ne tietokoneelle, Eila muistelee.

MAINOS

– Myöhemmin sain vävypojalta tulostimen, jossa ääni oli kuin jänisräikässä, mutta se toimi. Reijitin sitten tarinan. Sidoin lahjanarulla ja liimasin lastentarhakuvan kanteen. Laitoin kirjekuoreen, lähetin kustantajalle ja unohdin.

Eila kertoo olleensa tuolloin syvässä masennuksen tilassa. – En jaksanut tehdä mitään. Nukuin. Itkin. Ja nukuin.

Tämän keskellä Eila sai kustantajalta soiton. – Meillä on täällä Halosen taideakatemiassa opiskeleva tyttö, joka haluaisi kuvittaa kirjasi lopputyönään. Käykö se sinulle?

– Olin iloinen, ihmeissäni ja tyytyväinen. Näin syntyi ensimmäinen kirjani ”Puutarhakadun Ulla”.

Tuolloin elettiin vuotta 2002 Ja monta kirjaa on syntynyt sen jälkeen. – Kirjoittaminen on pitänyt minut hengissä. Tämä nyt julkaistu kirjani ”Kuilun partaalla” tuli kuin tilaustyönä. Lähipiirissä, ja muutenkin tänä päivänä, masennus on monelle todellisuutta.

– Kirjasta tuli vähän ohut, mutta se taitaa olla vain hyvä juttu. Tämä kirja kun on selviytymistarina ja toimii vertaistukena.

Aluksi lastenkirjoja ja runoteoksenkin kirjoittanut Eila onkin vuosien varrella siirtynyt nyt kirjoittamaan aikuisille. Hänen edellinen kirjansa kertoi sukutarinaa.

Kirjan nimi on ”Juno, elämä antoi ja otti”, joka kertoo tositapahtumiin pohjautuen orpotytöstä, jonka vanhemmat olivat tulleet Krimin sotaa pakoon Suomenlinnaan.

Eila Pohjosen kirjoja voi ostaa Alajärven Info -kirjakaupasta tai verkkokaupasta.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliAnkkurit hakee uutta toiminnanjohtajaa
Seuraava artikkeliVimpelin Kirkkosilta kokonaan kiinni