0.2 C
Alajärvi
torstai 30.3.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Risto Ojanperä haluaa nostaa Ankkurit ylös

Urallaan kolmatta kertaa Alajärven Ankkureiden viuhkaan tarttuva Risto Ojanperä ei kauan epäröinyt saatuaan puhelun miesten Superpesiksen jumbosijalle vajonneen seuran johdolta.
– Kysyin ensin emännältä ja sen jälkeen töistä. Ja saatuani molemmilta luvan, ryhdyin välittömästi töihin joukkueen kanssa. Torstai ja perjantai kuluivatkin sitten pitkälle henkilökohtaisten- ja joukkuepalavereiden merkeissä, kertaa Ojanperä tuoreimman pelinjohtajapestinsä alkuvaiheita.

Viime vuoden kesäkuussa puolentoista vuorokauden varoitusajalla Ankkureiden pelinjohtajaksi tullut Ojanperä myöntää viime kaudesta jääneen paljon hampaankoloon.
– Hurmoksessa pelattua kesäkuuta seurasi surkea heinäkuu ja olimme lopulta lähellä pudota sarjasta. Olin viime syksynä valmis jatkamaan pelinjohtajana, mutta siviiliasiat tulivat tuolloin esteeksi. Vaimon loma mahdollistaa Lappajärvellä olemisen, ja teen sieltä käsin töitä koko kesän, selvittää Ojanperä.

Umpisolmua auki

Ojanperän mukaan lähtökohdat pelinjohtotehtäviin poikkeavat viime kaudesta.
– Joukkue on ajautunut alkukauden aikana jonkinlaiseen umpisolmuun. Sotkamon Jymyn pistäminen lujille antaa kuitenkin viitteitä paremmasta.

Ankkureiden harjoittelumetodeihin Ojanperä ei ole tuomassa suurempia muutoksia, vaan aikoo panostaa henkiseen valmennukseen.
– Kaiken lähtökohtana on se, että saadaan jokaisen pelaajan mielentila sellaiseksi, että hän pystyy tekemään suorituksensa omalla parhaalla tasollaan. Ensin pitää saada joukkueen jokaisen pelaajan paras taso esille ja vasta sen jälkeen voidaan alkaa kehittämään peliä. Itseluottamusta vahvistavia onnistumisia on haettava myös yksinkertaistamalla peliä esimerkiksi lyöntiratkaisuja minimoimalla. Luulen, että viime vuoteen verrattuna olen valmiimpi auttamaan joukkuetta näissä asioissa, miettii Ojanperä.

Ankkureiden junioreille Ojanperä on tarjoamassa rohkeasti näytön paikkoja.
– En ole juurikaan nähnyt Superpesis-joukkueen mukana harjoitelleiden junioreiden peliesityksiä. Heitä tullaan kuitenkin nostamaan joukkueen harjoitusvahvuuteen mukaan. Siitä on jo nyt selvät suunnitelmat, paljastaa Ojanperä.

Risto Ojanperä toimii Ankkureiden pelinjohtajana loppukauden kattavalla sopimuksella. Uudeksi kakkospelinjohtajaksi Ankkurit on pestannut Tuomas Tallbackan.

Lasse Mansikka-aho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät