-5.3 C
Alajärvi
lauantai 01.4.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Alajärvellä uusi palvelukartta

Alajärvellä vuonna 2017 ensimmäisen kerran toteutetusta palvelukartasta on otettu kolmas painos. Kartassa olevia tietoja on saatettu ajan tasalle. Kartan painos on 3 000 kappaletta. Kartasta on tehty myös sähköinen versio, joka tullaan lisäämään kartan toteuttamisessa mukana olleiden tahojen omille kotisivuille.

Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n yrityspalvelupäällikkö Jouko Etula kertoo, että lähtösysäyksenä kartan toteutukselle on ollut Alajärven Yrittäjien alaisuudessa toimivan Kaupan kehittämisryhmän yrityksille asiakkailta tullut palaute.
– Alajärven keskustassa kaupan ja palvelualan tarjontaa hakevat asiakkaat sekä paikkakunnalla vierailevat turistit kokivat, että täällä on monipuolinen tarjonta, mutta niiden löytäminen on joskus hankalaa.

Yhteistyöllä eteenpäin

Uusittu palvelukartta on toteutettu laajan yhteistyön turvin. Päävastuun kustannuksista ja muutostöistä kantoivat Kaupan kehittämisryhmä ja JPYP. Uusittuun palvelukarttaan tehtyjen muutosten oikeellisuudesta vastasivat laajasti Alajärven kaupungin eri hallintokunnat, kuten esimerkiksi sivistystoimi kulttuuri- ja vapaa-aikapuolelta ja Nelimarkka-museosta sekä Alajärven Yrittäjät ja Aaltoa ja Aarioita ry.

Uusi palvelukartta on edellisten tapaan A3-kokoinen arkki. Se on taiteltu kätevään, taskuun tai käsilaukkuun mahtuvaan kokoon. Valtaosa kartan painosmäärästä on jaossa Kaupan kehittämisryhmän 30 yrityksessä. Lisäksi palvelukartta on saatavissa kaupungin infopisteissä ja muissa julkisissa tiloissa. Viikonlopun Rokulipäivillä palvelukarttaa jaetaan Alajärven kaupungin ja Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelun osastoilla.

Uutta ilmettä

Palvelukartan kannessa toistuu Alajärven kaupungin uusi logo. Palvelukartan graafisesta suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa Mainostoimisto Ikonos. Kartan niin sanotulla sinisellä puolella on linkit Alajärvellä nähtäviin ja koettaviin kohteisiin, Alvar Aaltoa unohtamatta. Kartan kääntöpuolelle on koottu Alajärven keskusta-alueen yritystarjonta. Yritykset on sijoiteltu ryhminä sijaintinsa mukaan katuotsikoiden alle. Kauppakeskuksissa sijaitsevat yritykset on sijoitettu kauppakeskuksien yhteyteen.

Tänä vuonna Alajärven palvelukartasta on tehty myös sähköinen versio. Kartan työstämisessä mukana olevien tahojen omille kotisivuille tulee palvelukartan sähköinen versio. Jouko Etula kokee palvelukartan sähköisen version olevan haasteellinen. Hänen mukaansa yritykset ovat avainasemassa sähköisen palvelukartan löydettävyydessä.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät