1.5 C
Alajärvi
tiistai 23.4.2024
MAINOS

Soini-viikkoa juhlitaan konserteilla, näytelmillä ja visoilla

Soini-viikko herättää soinilaisia elokuun puolivälin jälkeen juhlistamaan Soinin päivää.

Viikon aikana on mahdollisuus osallistua erilaisiin kulttuuritapahtumiin, visailuihin ja myös ulkoiluun.

MAINOS

Viikon aloittaa viikonloppuna 16.8.-18.8. Sun työhös -näytelmä, joka kertoo soinilaisen lähetystyön edelläkävijän Heikki Saaren lähetyskutsusta.

Näytelmän ovat valmistaneet Iiroonrannan teatteriryhmä Jaana Laakson käsikirjoitukseen. Esitykset ovat Puuhissa ja esityksen tuotto toimitetaan lyhentämättömänä lähetystyölle.

Sunnuntaina 18.8. on myös mahdollisuus nauttia luonnosta Hermannin kämpän 25-vuotisjuhlassa. Tilaisuudessa muistellaan kämpän vaiheita ja pohditaan tulevaisuutta makkara, kahvi ja pullatarjoilun ohessa. Vierailijoilla on mahdollisuus osallistua myös Kuudestaan ry:n arvontaan.

Perinteeksi muodostunut Soini-seuran järjestämä Soini-visa pidetään Kuninkaantuvalla tiistaina 20.8. kello 19. Visaan voivat osallistua 2–4 henkilön joukkueet.

Kysymykset laatii viime vuoden voittaja SALA-joukkue, johon kuuluivat Kari ja Mirka Laasasenaho sekä Siiri ja Tero Saarimaa.

Uutuutena Visassa tullaan käyttämään sähköistä vastaustapaa. Kello 18.30 alkaen Kuninkaantuvalla on mahdollisuus kahvitteluun ja näyttelyyn tutustumiseen viiden euron maksulla.

Kirjasto on myös esillä Soini-viikossa. Torstaina 22.8. kello 18 soinilaistaustainen Kari Sippola kertoo kirjoittamisesta ja uusimmasta kirjastaan Hinkkimäen koppelot. Ohessa voi tutustua Plan-järjestön valokuvanäyttely Hyvä alku elämälle, joka on esillä koko viikon.

Ikäihmisille ja etenkin vanhainkotiin suunnattu Suomen Käsityön Museosta Muistojeni ryijy -muistelusalkku tulee myös kirjaston käyttöön.

Muistelusalkut sisältävät esineitä, joita voi kokea kaikin aistein. Soini-viikko huomioidaan myös varhaiskasvatuksessa ja koulutyössä.

Soinilaisten muusikoiden ilta järjestetään toistamiseen lauantaina 24.8. Yhteistalolla. Mukaan on varmistunut yli 20 soinilaista ja soinilaistaustaista muusikkoa, duoa ja bändiä – menneiden vuosien teini-idoleista ja bluesin eurooppalaisesta kärjestä nouseviin huippuihin ja gospel-taivaan tähtiin.

Ilta aloitetaan kaikille avoimilla yhteislauluilla kello 18 ja esiintyjät nousevat lavalle kello 19.30. Sisäänpääsy on ilmainen, mutta tapahtumaa voi tukea vapaaehtoisella ohjelmamaksulla.

Monipuolisen viikon jälkipelit käydään kentillä ja poluilla. Sisun Maastojuoksukisat pururadalla 27.8. kello 18 ja Hyvinvointia arkeen -liikuntapäivä lajikokeiluineen pidetään Yhteistalolla 29.8.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät