25.6 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Lapsi yhteisön osana – Jari Sinkkonen luennoi Itäkylässä

Mahdollisuuksien maaseutu -hankkeessa on seuraavaksi vuorossa tunnetun lastenpsykiatrin Jari Sinkkosen luento.

Sinkkonen luennoi Lappajärvellä Itäkylän Nuorisoseuralla otsikolla Lapsi perheen ja yhteisön osana – Mitä lapsi tarvitsee hyvään kasvuun?

MAINOS

Olemme maaseudulla tottuneet tiiviiseen yhteisöön. Elämän rytmi eroaa kaupunkiarjesta myös kasvatuksen näkökulmasta. Kaikki tuntevat toisensa ja lapset kasvavat ympäristössä, jossa kasvattajina toimivat omalla tavallaan myös naapurit ja muut tuttavat.

Koko kylä kasvattaa -ajattelu on viime vuosina menettänyt jonkin verran merkitystään, mutta maaseudun pienemmissä yhteisöissä sillä on vielä paikkansa. Läheinen yhteisö parantaa turvallisuudentunnetta ja auttaa lasta kasvuun.

Mitä lapsi tarvitsee hyvään kasvuun?

Jari Sinkkonen on lastenpsykiatrian erikoislääkäri, lääketieteen tohtori ja Pelastakaa Lapset ry:n entinen ylilääkäri.

Hän on yksi Suomen kysytyimpiä luennoitsijoita ja on lasten ja nuorten psyykkisen kehityksen ja mielenterveyden huippuasiantuntija.

Mahdollisuuksien maaseutu -hanke tarjoaa nyt mahdollisuuden päästä kuulemaan Jaria kiinnostavasta näkökulmasta: Lapsi yhteisön osana. Luento on maksuton ja kaikille avoin.

Luento järjestetään 28.8. Itäkylän Nuorisoseuralla osoitteessa Luomalantie 17, Lappajärvi, alkaen kello 17.30 kahvituksella. Luento alkaa kello 18.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät