1 C
torstai 28.3.2024

LaVen yleisurheilijoille nuorten SM-kisoista menestystä

Nuorten SM-kisat kilpailtiin Lahdessa ja Kankaanpäässä. LaVen urheijat saavuttivat yhden mitalin ja kaksi pistesijaa.

16-17-vuotiaiden kisoissa Kankaanpäässä LaVelta oli mukana kaksi urheilijaa, joista moukariheittäjä Jaakko Tenhunen nappasi loistavasti SM-pronssia M16-sarjassa tuloksella 58,63.

Juho-Joel Mäenpää heitti ennätyksellään 45,30 M16 kiekossa pistesijalle sijoittuen kuudenneksi.

Lahdessa tytöistä Terhi Kangastie moukaroi hienosti T15-sarjassa pistesijalle pitkästä harjoittelu-ja kisatauosta huolimatta. Terhin moukaritulos oli 42,07 ja sijoitus seitsemäs.

Alisa Viinamäki juoksi T14-sarjan 100 metrin välierässä oman eränsä kuudenneksi ja välierien kymmeneksi ajalla 13,14.

Alisa hyppäsi myös T14-sarjan korkeudessa seuraavana päivänä jaetulle 10. sijalle tuloksella 146.

Moniottelija Petra Väkeväinen juoksi ensimmäisenä päivänä T15 80 metrin aidoissa oman eränsä kuudenneksi ajalla 12,66 ja hyppäsi T15 kolmiloikan sijalle 17 tuloksella 10,14.

SM-ottelut ja sisuikäisten PM-ottelut kisattiin tänä vuonna Lapualla ja Kauhavalla. LaVelta SM-otteluista oli kilpailemassa T15-sarjassa Kauhavalla Petra Väkeväinen.

Koleasta säästä huolimatta Petra otteli SM 5-ottelussa 2025 pistettä sijoittuen sijalle 18. Janna-Juulia Mäenpää kokeili rohkeasti sisuikäisten piirinmestaruusottelussa 5-ottelua, josta ennätykset pituudessa, keihäässä ja 800 metrillä.

Epäonnistuneesta korkeudesta huolimatta piirinmestaruuspronssia T13-sarjassa pisteillä 1795.