-2.7 C
Alajärvi
lauantai 25.3.2023
spot_img
spot_img

TerapiaMessi ja Alajärven Lääkintävoimistelu saman katon alle

TerapiaMessi ja Alajärven Lääkintävoimistelu löytyvät nyt saman katon alta, entuudestaan Lääkintävoimistelulta tutuksi tulleista tiloista Keskuskatu kympistä.

Syitä yhteisen oven löytymiselle on useita. TerapiaMessin yrittäjät, toimintaterapeutit Essi Puoliväli ja Maiju Korkea-aho kertovat, että TerapiaMessi on tähän saakka toiminut vuokratiloissa. Työ on kuitenkin pitkälti asiakkaiden luona tapahtuvaa, joten tilat ovat joskus tyhjillään päiväkausia.

Samaan aikaan Essin isä, Alajärven Lääkintävoimistelun yrittäjä Tarmo Puoliväli, on lyhentänyt työviikkoaan ja haaveillut eläkkeelle siirtymisestä. Työssä tarmolla on kaksi fysioterapeuttia, kun joskus samoissa tiloissa on ollut enemmänkin tekijöitä.

– Tämä oli yksi syy sille, miksi TerapiaMessi on ostanut Alajärven Lääkintävoimistelun toimitilat ja jatkamme työtä samasta osoitteesta, molemmat yritykset ovat kuitenkin edelleen erillisiä, Essi ja Maiju kertovat.

Vaikka käytännön syyt olivat merkittävässä roolissa päätöstä tehtäessä, niin ainakin yhtä tärkeää oli se että kahden kuntoutuksen ammattilaisen työskentely samoissa tiloissa on monella tavalla hyödyllistä paitsi yhteisille asiakkaille, myös yrittäjille. Yhdessä voidaan ideoida ja saadaan erilaista näkökulmaa kuin ennen.

TerapiaMessi Oy on pian nelivuotias yritys, joka tarjoaa toimintaterapiaa ja toimintaterapia-arviointeja kaiken ikäisille erilaisia toimintakyvyn haasteita omaaville asiakkaille.

Toimintaterapiasta hyötyvät asiakkaat, joilla on haasteita psyykkisessä, fyysisessä tai sosiaalisessa toimintakyvyssä.

Toimintaterapian tarkoituksena on parantaa asiakkaan toimintamahdollisuuksia, ja auttaa asiakasta ylläpitämään ja parantamaan toimintakykyään. Asiakkaat tulevat palveluun useinmiten kuntien, Kelan ja joskus vakuutusyhtiön maksusitoumuksella.

Koska toimintaterapialla pyritään tekemään asiakkaan arjesta sujuvampaa, tapahtuu terapia usein ainakin osittain asiakkaan arkiympäristössä, eli kotona, koulussa tai päivähoidossa.

– Nykyisin jo noin puolet toimintaterapioista toteutetaan asiakkaan arkiympäristössä, Essi ja Maiju sanovat ja kertovat, että samaan aikaan myös asiakaskunnan rakenne on muuttunut ja nyt yhä useampi asiakas on aikuinen tai nuori aikuinen.

Toimintaterapia -palveluita TerapiaMessi tarjoaa laajalti maakunnassa aina Seinäjoelle saakka. Yritykseen on nyt palkattu myös ensimmäinen ulkopuolinen työntekijä, kun Laura Kaappola Lapualta astuu remmiin syyskuun alussa. Lauralla on vankka kokemus niin yksityiseltä kuin julkiseltakin sektorilta ja perheensä kautta myös yrittäjätaustaa.

Alajärven Lääkintävoimistelu Oy puolestaan on jo yli 30 vuotias yritys, jonka tarjoamia palveluja ovat fysioterapia, työfysioterapia, allasterapia, hieronta, ortopedinen osteopatia, akupunktio, MDT-terapia sekä fysikaaliset hoidot, kuten lämpö-ja kylmähoito, ultraääni sekä TNS-sähkökipuhoito.

Yrittäjänä toimii ortopedinen osteopaatti, kuntohoitaja Tarmo Puoliväli. Fysioterapiassa käy kaiken ikäisiä asiakkaita, joilla on jokin ongelma fyysisessä toimintakyvyssä.

Fysioterapialla pyritään ennaltaehkäisemään, ylläpitämään ja parantamaan fyysistä toimintakykyä siten, että asiakas suoriutuisi arjen tehtävistä ja toiminnoista mahdollisimman itsenäisesti.

Asiakkaat tulevat Alajärven Lääkintävoimisteluun kunnan, vakuutusyhtiön, sairaanhoitopiirin, Kelan tai Valtionkonttorin myöntämillä maksusitoumuksilla.

Käytössä on myös Kelan lähetekäytäntö, jossa Kela korvaa asiakkaalle osan hoidoista muodostuneista kustannuksista. Lisäksi asiakkaat voivat itse maksaa saamansa hoidon tai kuntoutuksen.

Alajärven Lääkintävoimistelun asiakkaat ovat vuosien aikana olleet pääasiassa Alajärven ja sen lähikuntien asukkaita, mutta myös kauempaa on hakeuduttu yrityksen asiakkaaksi.

Yhteisten toimitilojen avoimet ovet pidetään perjantaina 6.9. kello 12-16 tarjoilujen ja toiminnan esittelyjen merkeissä!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät