-2.7 C
Alajärvi
lauantai 25.3.2023
spot_img
spot_img

Venetsialaiset jatkuvat Lakiksella

Vimpelissä on vietetty perjantaina alkanutta ja sunnuntain pikkutunneille jatkuvaa Venetsialaiset-tapahtumaa venetsialaistapahtumaa. Lakiksella, Ravintola Välilaskussa ja Tilausravintola Lakeavaarassa on ollut monta kokemisen arvoista juttua.

Tapahtumakokonaisuutta käynnisteltiin perjantaina iltarasteilla. Suunnistuksesta kiinnostuneet pääsivät kokeilemaan kartanlukutaitojaan yörasteilla. Lakeavaaran iltakahvilassa sai maistella Kultahehkun suussa sulavia tarjottavia. Lauantaiaamua käynnisteltiin Lakeavaarassa terassijoogalla ja aamupalalla. Myös Välilaskun kahvio avautui aamusella. Lauantain ohjelmaan kuuluvat vielä Lakiksen kuntoportaiden nimiäiset kello 15, Lakeavaaran kahvila kello 14–20 ja Välilaskun karaoke kello 20–02. Lakiksen minigolf ja pomppulinna ovat olleet vapaassa käytössä koko tapahtuman ajan.

Lettejä ja bingoa

Lakeavaaran suunnalla riitti vilskettä yhdestätoista lähtien, kun Lakeaharjun huipulla polkaistiin käyntiin lastentapahtuma. Pienille ja vähän isommillekin herkkusuille oli tarjolla pehmisbuffetti. Kasvomaalaus ja letintekopiste vetivät myös puoleensa. Muuramesta Vimpeliin tullut Roosa Poikola teki lettejä niitä halunneille.

 

Roosa Poikola loihti lettikampauksia Tilausravintola Lakeavaaran lastentapahtumassa. Siru Hautamäki oli tyytyväinen kampaukseen.

 

Alajärvellä mökkeilleelle seinäjokiselle Siru Hautamäelle hän loihti kaksi hollantilaista lettiä. Kymmenvuotias Siru tuumasi, että letit olivat Vimpeliin tulemisen arvoisia.
– Tykkään ranskalaisista leteistä. Itse pidän koulussa ponnaria, mutta olen kokeillut ranskalaisten ja peruslettien tekemistä.

Roosa Poikola kertoo saaneensa mummoltaan ja papaltaan lahjaksi lettikirjan. Hän hakee vinkkejä myös netistä. Hän kertoo tekevänsä kavereilleen lettejä ja on osallistunut pari kertaa tapahtumiin, joissa on saanut tehdä lettejä.
– Lettien tekemiseen tarvitaan kärsivällisyyttä. Sorminäppäryydestä ei ole haittaa. Ideoita on loputtomasti ja itse voi myös keksiä lettimalleja, kertoo 15-vuotias Roosa, joka julkaisee kuvia tekemistään lettikampauksista omalla Instagram-tilillään.

Välilaskussa pelattiin puolen päivän aikoihin bingoa. Bingo-tapahtumaa järjestämässä oli Välilaskun lisäksi Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti Kyläseura. Eläkeliiton Vimpelin yhdistykseltä saatiin taustatukea. Voittajiakin saatiin. Täysbingon voittanut Tuula Mäntynen kertoo pelanneensa bingoa, mutta isompia voittoja ei ole sattunut kohdalle. Kotiin viemisinä Mäntysellä oli muiden muassa kahvia ja keksejä sekä karhunvatukkamehua.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät