Järviseudun Jäähalli on nyt JKH-Areena

Mainos[adrotate banner="3"]

Järviseudun Jäähallin nimeksi on vaihtunut päätukijan mukaisesti JKH-Areena.

Järviseudun Jäähalliyhtiön puheenjohtaja Harri Hakala kertoo, että neuvottelut Järviseudun Kiinteistöhuolto Ky:n toimitusjohtaja Marko Pakan kanssa on saatu myönteiseen lopputulokseen ja halli on nyt ensimmäistä kertaa nimetty tukijan mukaan.

MAINOS

Asiaa lähdettiin virittelemään kesällä ja neuvotteluja käytiin useammankin yrityksen kanssa. JKH:n kanssa sopimus syntyi parhaalla tavalla ja yrityksen huomattava panostus jäähalliin palkittiin hallin nimeämisellä tukijan mukaan.

– Mielestämme tämä oli hieno avaus tällaiselle toiminnalle, Hakala sanoo ja toteaa, että jääkiekko on yrityksille tänä päivänä kiinnostava sponsorointikohde.

– Lisäksi JPK on seurana kiinnostava, sen näkee jo tehdystä yli 20 seurasiirrosta jotka on tehty JPK:n päin tälle kaudelle.

Hakala toteaa, että jäähallin myötä ala- ja yläasteikäisille pystytään Alajärvellä luomaan kiinnostava pelaajapolku isoille areenoille. On hienoa, että arvostusta ja uskoa tähän tekemiseen alueelta löytyy.

Jäähallin liikevaihdosta iso osa tulee jääajan vuokraamisesta. Vuokralaisista 90 prosenttia on Alajärveltä ja vain muutama vakiovuoro on muualta tuleville pelaajille. Syynä tähän on se, että päävuokralaisella JPK:lla on 300 junnua, jotka tarvitsevat todella paljon jäävuoroja ja jääajat täyttyvät siksi nopeasti.

Hakala näkeekin, että Alajärvelle jäähallin kupeeseen tarvittaisiin kipeästi ns. höntsäjäätä, jossa juniorit saisivat harjoitella ja veivata kiekkoa aina silloin kuin haluavat ja niin pitkään kuin haluavat. Se aika mikä joukkueille on varattuna jäähalliin harjoitteluun, ei riitä temppujen oppimiseen.

Järviseudun Kiinteistöhuollolle solmittu sopimus takaa ison näkyvyyden ainakin lähimmän kolmen vuoden ajaksi, minkä sopimus kattaa tässä vaiheessa.

Marko Pakka kertoo yrityksensä tukeneen aikaisemminkin eri urheilumuotoja, mutta Marko itse tunnustautuu kovaksi lätkämieheksi ja on itsekin valmennuspuolella JPK:ssa mukana.

Nyt pääpanostus onkin laitettu jääkiekolle ja ainakin hallin katolla ja tulostaulun kupeessa komeileva JKH-Areenan kyltti vaikuttaa lupaavan, että näkyvyyttä on saavutettu hyvän asian tukemisen lisäksi.

Hallivuorot tarkkaan käytössä

JKH-Areenan hallivuorot ovat varsin hyvin varattuina. Vuoden 2013 toiminnassa olleen jäähallin jäävuorojen varausaste on noussut vuosittain ja enää harrasteporukoille ei ole tarjota kuin ns. yövuoroja, eli vasta iltasella myöhään alkavia jääaikoja.

Tämä kertoo kieltään siitä, miten nopeasti hallia pääasiassa käyttävän Järviseudun Pallokerhon harrastajamäärät ja joukkueiden määrät ovat kasvaneet.

Päiväaikaan jäähallia käyttää Paavolan koululaiset varsin aktiivisesti.

Tulevana vuodenvaihteena on lisäksi suunnitteilla harrasteturnaus Joulun välipäiville niin, että mukaan saataisiin kuusi harrastejoukkuetta muilta paikkakunnilta.

Hallin toiminnasta saatavaa tuottoa käytetään jatkuvasti investointeihin, jotta halli saadaan entistä paremmaksi. Vuositasolla investointeihin on käytetty 20000-25000 euroa.

Rahalla on parannettu kosteuden poistoa ja lämmön talteenottoa sekä saatu joustokaukalo, jollaista ei Etelä-Pohjanmaalla löydy kuin Alajärveltä ja Kuortaneelta.

Seuraavana isompana investointina suunnitelmissa siintää sosiaalitilojen laajennus lähivuosien aikana.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliJärvi-Pohjanmaalla kysytään vammaispalvelun kuljetuspalveluista
Seuraava artikkeliPikkuoppilaiden kokoisia ekotekoja Soinissa