3.5 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Soini haastattelee kuusi – kaksi kutsuttuna

Soinin kunnanhallitus totesi kokouksessaan, että kunnanjohtajan virkaa haki määräaikaan mennessä kaikkiaan 17 henkilöä, joista Kitti Kumpulainen on perunut hakemuksensa.

Hallitus nimesi haastatteluryhmän, johon nimettiin kunnanhallituksen varsinaiset jäsenet, valtuuston puheenjohtajisto, kunnanjohtaja, hallintojohtaja ja henkilöstön edustajana JYTY:n pääluottamusmies.

MAINOS

Kunnanhallitus päätti kutsua haastatteluun Johanna Rannanjärven, Antti Mularin, Minna Niemen ja Tapani Ikolan.

Lisäksi hallitus pyytää hallintotieteiden maisteri, kauppatieteiden maisteri Aki Ruotsalalta (Seinäjoki) ja kasvatustieteiden maisteri Kati Tialalta (Laihia) suostumusta tulla huomioiduksi valintaprosessissa. Heidät kutsutaan haastatteluun hakijoiden tavoin.

Alamäkiluisteluradalle rahaa

Kunnanhallitus hyväksyi Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän perussopimuksen muutoin, paitsi jäsenkuntien äänimäärä valtuustossa tulee rajata enintään 20 prosenttiin kaikkien jäsenkuntien äänimäärästä.

Lisäksi kuntajohtajista koostuvan työvaliokunnan tulee alueellisuuden lisäksi edustaa eri kuntakokoluokkia.

Etelä-Pohjanmaan vapaaehtoisen SOTE-kuntayhtymän valmistelusta kunnanhallitus totesi, että on hyvä, kun Etelä-Pohjanmaalla ollaan aktiivisia.

Soinin kunta on ulkoistanut sote-palvelunsa Kuusiolinna Terveys Oy:lle ja järjestely on toiminut hyvin. Entisiä palveluja on parannettu, luotu uusia työpaikkoja ja kustannukset ovat hallinnassa.

Palvelusopimuksen valvonta ja eräät viranomaistehtävät siirtyisivät maakunnalle.

Soinin kunnanhallituksen mielestä tässä vaiheessa on olemassa liian vähän tietoa siitä, miten vapaaehtoinen kuntayhtymä rakentuisi ja varmistaisi Soinissa toimivan ja muusta maakunnasta poikkeavan toteutuksen toimintaedellytykset.

Soinin kunta sitoutuu olemaan mukana välttämättömiltä osin vapaaehtoisen kuntayhtymän valmistelussa, mutta lopullinen päätös voidaan tehdä vasta, kun saadaan tietoa siitä, miten Soinin nykyinen ratkaisu huomioidaan vapaaehtoisen kuntayhtymän kokonaisuudessa.

Soinin Sisu ry on toteuttamassa Vuorenmaan rinnealueelle Ely-rahoituksen turvin alamäkiluistelurataa. Kunnanhallitus hyväksyi tarvittavan alueen vuokrauksen Soinin Sisu ry:lle sekä esittää valtuustolle kuntarahaa hankkeeseen 20000 euroa. Hankkeen koko kustannusarvio on 133200 euroa.

Kunnanhallitus asetti kahdeksanjäsenisen nuorisovaltuuston. Kunnanvaltuuston kokouksessa edustajana on nuorisovaltuuston puheenjohtaja Jasper Nappari.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät