-5.2 C
Alajärvi
perjantai 24.3.2023
spot_img
spot_img

Työttömien määrä laskee edelleen

Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa oli heinäkuun lopussa 6383 työtöntä työnhakijaa. Vuoden takaisesta vertailuajankohdasta määrä laski 312 henkilöllä, eli 4,7 prosentilla.

Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä laski samalla ajanjaksolla 5,3 prosentilla.

Etelä-Pohjanmaalla työttömyys laski kaikissa muissa seutukunnissa paitsi Kuusiokunnassa, jossa työttömien työnhakijoiden määrä nousi kolmella prosentilla.

Suhteellisesti eniten työttömien työnhakijoiden määrä laski Suupohjassa (-13 %).

Työttömien työnhakijoiden määrät laskivat myös valtaosassa kuntia, joista suhteellisesti voimakkaimmin Karijoella (-24 %), Teuvalla (-20 %) ja Evijärvellä (-20 %).

Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Teuvalla (5,3 %), Kuortaneella (5,4 %), ja Karijoella (6 %). Korkeimmat osuudet olivat Kauhajoella (8,3 %), Seinäjoella (8,3 %) ja Ähtärissä (8,2 %).

Alajärvellä työttömien työnhakijoiden osuus oli kahdeksan prosenttia, Evijärvellä 6,1, Lappajärvellä 7,1, Soinissa 7,3 ja Vimpelissä 6,5 prosenttia.
Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan työvoimasta oli keskimäärin 7,5 prosenttia. Lukema oli Manner-Suomen alhaisin.

Lähimpänä olivat Pohjanmaan ELY-keskusalue (7,6 %) ja Uusimaa (9,4 %). Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 10,2 prosenttia.
Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät