-5.9 C
Alajärvi
torstai 23.3.2023
spot_img
spot_img

Alajärven monitoimihalli on nyt valmis – toiminta vauhtiin kolmen viikon kuluttua

60 metrin juoksuradan keskeltä löytyy myös suorituspaikkaa hyppyihin.

Alajärven kaupungin rakentama uusi monitoimihalli on nyt valmis.

Sen vastaanottotarkastus oli tänä aamuna ja toiminta hallin suojissa käynnistyy 21.10. Sitä ennen tehdään vielä testikäyttöjä, jotta kaikki on valmista käyttäjien tullessa.

Monitoimihallin valmistumisen myötä kaupungin vuosien 2010-2019 liikuntapaikkainvestointien sarja saadaan päätökseen.

– Alajärven sisä- ja ulkoliikuntapaikat ovat näiden investointien myötä varmasti huipputasoa ja kestävät vertailun huomattavasti suurempiinkin kaupunkeihin, toteaa kaupunginjohtaja Vesa Koivunen.

Juuso Pikkukangas esittelee pukuhuoneiden läheltä löytyviä lukollisia säilytyslokeroita.

– Liikuntapaikkoihin panostamisella on useita eri vaikutuksia.

– Kaikenlaisella liikkumisella edistetään yksilön terveyttä, kasvatetaan kaupungin vetovoimaa ja asukkaiden viihtyvyyttä, Koivunen sanoi iloiten, että kuluvan syksyn aikana Alajärvelle on saatu ensimmäisiä muuttajia ulkopaikkakunnista, jotka ovat muuttaneet Alajärvelle nimenomaan hyvien harrastus- ja liikuntapaikkojen vuoksi.

Lavat ja valkokankaat mahdollistavat monien erilaisten tapahtumien järjestämistä hallissa.

Vuosina 2010-2019 liikuntapaikkojen investointien yhteishinta on ollut noin 18 miljoonaa euroa. – Merkittävistä investoinneista huolimatta kaupungin kokonaisvelkamäärä on edelleen alle maakunnan ja valtakunnan keskiarvojen. Investoinneilla ei ole siis rasitettu kaupungin taloutta kohtuuttomasti.

– Monitoimihalliin on käytetty puuta CLT-elementteinä. Puurakentamisen edistäminen on ollut yksi Alajärven kaupungin keskeisistä tavoitteista ja sitä edustavat paitsi tämä monitoimihalli, myös vammaispalveluyksikkö ja päiväkoti.

Hallin suunnittelussa on pyritty siihen, että se on nimenomaan monitoimihalli ja mahdollistaa useiden eri käyttäjäryhmien käytön.

Kitron pesä-pallostadionin pukuhuonetilat tulevat myös siirtymään uuteen monitoimihalliin.

Heittolajien suorituspaikan verhot on tarkoin suunniteltu.

Rakennusmestari Juuso Pikkukangas muistuttaa, että alun perin hallihanke oli Alajärvellä paljon suurempi, kunnes päädyttiin rakentamaan erillinen kuplahalli. Sen myötä monitoimihallin neliöt saatiin sellaiseen malliin, että kustannukset saatiin hallintaan.

Monitoimihalli pyrkii palvelemaan eri käyttäjäryhmiä monin eri keinoin.

Laskeutuvan lavan uskotaan auttavan konserttien ja juhlatilaisuuksien järjestelijöitä ja katsomopaikkoja on 300+100, mutta sisällä saa olla samaan aikaan jopa 1260 henkilöä. Pukuhuoneita on kuusi isoa ja kaksi pientä ja neliöitä kaikkiaan 3066. Hallia siivoaa robotti.

Halliosan voi jakaa verhoin kolmeen eri osaan. Kokonaiskustannukset hallille olivat noin 4,9 miljoonaa euroa. Vastaava ohjaaja Kirsti Kivelä vapaa-aikapalveluista kertoo, että hallivuorot ovat olleet kysyttyjä, jo nyt käyttöaste nousee 80 prosenttiin.

Monitoimihallin sali on iso ja katsomossa on tilaa 400 ihmiselle.

Päivisin halli on Paavolan koulun käytössä. Muille ajoille vuoroja on varattu niin salibandyyn, lentopalloon, yleisurheiluun kuin moniin muihinkin lajeihin. Hallissa voikin harrastaa eri lajeja hyvin kattavasti joukkuelajeista yksilölajeihin.

Halli on avoinna kello 8-20.30 ja tämän myötä myös uimahallin puolella olevan kuntosalin avoinnaoloaikoja saadaan lisättyä.

Monitoimihalli sulautuu yhdeksi kokonaisuudeksi uimahallin kanssa.

– Hallia voi kysyä myös erilaisiin juhliin ja tapahtumiin, mutta koska varausaste on niin korkea, pitää olla ajoissa asialla, Kivelä muistuttaa.

Suuri yleisö pääsee tutustumaan monitoimihalliin ensimmäisen kerran talon vihkiäispäivänä 8.11. kello 15.30 eteenpäin.

Tulossa on myös kahdet messut, Ready For Life -tapahtuma ja kevään Hyvinvointimessut, jotka molemmat pidetään monitoimihallilla.

Varsinaisia avoimia yleisövuoroja monitoimihallin urheilumahdollisuuksien käyttöön ei näillä näkymin ole tulossa.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät