Urkki Niemi (oik.) on nähty usein lavalla myös Antti Tammilehdon kanssa. Nyt kovassa nosteessa on kuitenkin Urkin bändi Lumberjacks, jolle on ensi vuodeksi luvassa jo runsaasti kansainvälistä näkyvyyttä.

Lumberjacks rapakon taakse International Blues Challengeen!

Finnish Blues Society / Blues News Magazine kertoo, että Lumberjacks on valittu Finnish Blues Societyn edustajaksi 28.1.-1.2. 2020 pidettävään 36. kansainväliseen Blues Challengeen.

Lumberjacksissa kitaristi-laulajana toimii soinilainen Urmas ”Big Hand” Niemi.

IBC-kisat järjestetään vuosittain USA:n Memphisissä Tennesseessä ja niihin valitaan kilpailuedustajat ympäri maailman kansainvälisen Blues Foundation -järjestön jäsenten toimesta.

Vuosittain katselmukseen osallistuu yhteensä 200-250 bändiä ja solo-/duo-aktia 25-30 maasta.

Järjestäjätaho Blues Foundation luonnehtiikin tapahtumaa maailman laajimmaksi blueskattaukseksi.

Lumberjacksin kokoonpanossa ovat mukana Urmas”Big Hand” Niemi Soinista sekä Miikka”Chef” Kivimäki (basso ja laulu), Jarkko Salo (koskettimet ja laulu) sekä Janne Käpylä (rummut ja laulu).

Heinäkuussa Lumberjacks voitti bluesin EM-karsinnat, eli European Blues Challengen (EBC 2020) Suomen loppukilpailun. Bändi onkin lähdössä edustamaan Suomea tällä perusteella EBC 2020 -kilpailuun, joka järjestetään Hollannin Zaanstadissa 17. ja 18.4. 2020.

Tuula Jokiaho

Klikkaa TÄSTÄ ja lue heinäkuussa julkaistu juttu European Blues Challengen (EBC 2020) Suomen loppukilpailusta!