-3.7 C
Alajärvi
keskiviikko 29.3.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Hyvä aika -keräys tähtää koko Alajärven yhteiseksi asiaksi

Alajärven Päiväkeskusyhdistys ry on käynnistänyt Alajärvellä aivan uudenlaiset Hyvä aika -keräyksen, jonka toivotaan muodostuvan nyt ja mahdollisesti myös tulevaisuudessa kaikkien alajärveläisten yhteiseksi asiaksi.

– Meillä heräsi ajatus keräyksestä, koska sellainen on paikkakunnalta puuttunut. Aallottarilla keräys oli ennen, mutta sen jälkeen keräykselle on ollut selkeä tarve, toteaa Alajärven Päiväkeskusyhdistys ry:n hallituksen varapuheenjohtaja Ulla Anttila.

– Moni haluaisi etenkin joulun alla antaa apuaan ja auttaa omalla paikkakunnalla. Nyt Hyvä aika –keräyksen kautta tämä on jälleen mahdollista!

Alajärven Päiväkeskusyhdistys ry hallinnoi Keidasta, joka sijaitsee keskellä kylää Järvikadulla valoisissa ja avarissa tiloissa. Päiväkeskusyhdistyksessä ovat mukana kaikki paikkakunnan kristilliset seurakunnat.

Hyvä aika -keräyksellä halutaan vastata siihen, että pienikin avunhuuto tulee Alajärvellä kuulluksi. Keräyksen varoilla autetaan perheitä, yksinäisiä, vanhuksia ja muita tukea ja apua tarvitsevia.

Lahjoituksia on tarkoitus kerätä jouluun saakka ja ne jaetaan saajilleen huhtikuun loppuun mennessä. Varat jaetaan seurakuntien ja kaupungin sosiaalitoimen kautta.

Varat jaetaan saajilleen lahjakortteina paikallisiin yrityksiin, joten rahan lisäksi keräykseen voi lahjoittaa myös lahjakortteja.

Lahjoitetut varat menevät lyhentämättöminä alajärveläisille perheille ja muille aineellista apua tarvitseville. Lahjoitus siis voi muuttua vaikka ehjäksi kenkäpariksi tai vähävaraisen perheen äidille mahdollisuudeksi istahtaa parturin tuoliin.

Keräykseen voi osallistua tuomalla lahjoituksensa keräyslippaaseen Keitaalla tai siirtämällä varat pankkitilille. Keräykselle on omat FB-sivut ja esitteitä on jaossa monin paikoin.

Keitaalla on myös veloituksettomia kuvakortteja, jonka voi antaa ystävälleen kertoakseen, että heille varaamansa joululahjarahat olet antanut yhteiseen hyvään.

– Meillä kaikilla on sellaisia läheisiä, joita pitäisi joulun aikaan muistaa, mutta emme tiedä miten. Näille kummeille, opettajille ja naapureille todennäköisesti sopisi aivan hyvin, että sen turhan tavaran sijasta raha menisi keräykseen ja kerrot lahjasta sitten sille kummille tai opettajalle kortilla, vinkkaa Keitaan toiminnanjohtaja Maija-Leena Rantakangas.

Alajärven Päiväkeskusyhdistys ry:n hallituksen jäsen Miia Laitinen, Alajärven helluntaiseurakunnan pastori Kari K Korhonen ja Päiväkeskusyhdistys ry:n hallituksen puheenjohtaja Markku Tiistola iloitsevat siitä, että kaikki keräyksellä saadut varat voidaan ohjata aivan suoraan apua tarvitseville – mitään kuluja ei oteta päältä pois.

Osan kuluista kattaa yhdistys, mutta lisäksi esitteen eteen on saatu paljon talkootyötä jo ennakkoon: Emilia Heinonen Mainostoimisto Ikonoksesta laati esitteen, johon kuvan lahjoitti Tuulia Nelimarkka. Oma Säästöpankki hoitaa maksuliikenteen kuluitta.

– Toivottavasti keräyksestä tulee meidän kaikkien alajärveläisten yhteinen asia, taustavaikuttajat toivovat yhteen ääneen. Haastetta he heittävät nyt ihan jokaiselle tavalliselle sukankuluttajalle, sillä tämä keräys on juuri meille mahdollisuus auttaa!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät