-5.5 C
Alajärvi
lauantai 25.3.2023
spot_img
spot_img

Marko Maunukselalta ilmestyi Jouluiltana-levy

Vuoden 2010 Tangokuningas Marko Maunukselalta on julkaistu Jouluiltana Live tänään perjantaina.

Marko Maunukselan Jouluiltana -livelevy on äänitetty Vimpelin ja Ilmajoen kirkkokonserteissa vuonna 2014.

Nyt viisi vuotta myöhemmin, Markon 10 vuotta juhlavuoden kynnyksellä, tämä upea kokonaisuus on vihdoin kaikkien kuultavana.

Markolla nimittäin tulee kuluneeksi kymmenen vuotta tangokuninkaaksi kruunaamisesta kesällä 2020. Levyn nimikkokappale Jouluiltana (säv. Kai Jämsä, san. Sana Mustonen, sov. Pertti Jalonen, Jani Luoma) on monille tuttu, sillä laulu voitti Vuoden joululaulu 2012 -kilpailun.

– Jouluiltana on joulusanoman lisäksi nöyrä kunnianosoitus sotiemme veteraaneja kohtaan. Vaikka teksti onkin haikea, se ei ole surumielinen, vaan enemmänkin kunnioittava. Se muistelee hyvillä mielin rakasta, sodankäynyttä vaaria, kertoi Marko voittokappaleestaan.

Monien sattumien johdosta kokonainen livelevy jäi julkaisematta aiemmin.

– Kyllä se joka joulu on tuolla mielessä painanut, että jossain sopivassa hetkessä mä vielä tämän saatan maaliin. Muutaman vuoden olen jo vähän säästellytkin tätä ja odottanut tätä hetkeä. Nyt kun oma juhlavuosi käynnistyy vuoden vaihteessa, niin tämä levy on hyvä päänavaus tälle omalle juhlavuodelle.

– Olen erittäin iloinen, että tämä konserttikokonaisuus tuli aikoinaan taltioitua. Minulla oli konsertissa mukana silloisen orkesterini muusikot ja tämä konserttikokonaisuus hiottiin heidän kanssaan raudanlujaksi kokonaisuudeksi.

– Olisi ollut suuri harmi, ellei tästä olisi jäänyt jälkeä myöskin tallenteen muodossa. Ihana koskettava yksityiskohta on levyllä oleva laulu Orpojen joulu, jossa mukana on laulamassa oma tyttäreni Titta Maunuksela. Titta oli tuolloin 13-vuotias.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät