-2.9 C
Alajärvi
lauantai 25.3.2023
spot_img
spot_img

Soinin kunnanvaltuusto hyväksyi Pihlajalinnan osakekaupan

Soinin kunnanvaltuusto hyväksyi yksimielisesti kokouksessaan Pihlajalinnan osakekaupan. Soinin kunnan osuus kaupasta on 46 osaketta, 41956,52 eyroa osakkeelta, eli yhteensä 1929999,99 euroa.

Poikkeukselliseksi valtuuston kokouksen ajankohdan teki se, että asiantuntijajäseneksi oli pyydetty kaupankäynnin valmistelua hoitanut Juha Viitasaari. Hän oli vielä asiantuntijajäsenenä selvittämässä asiaa ensin kunnanhallituksessa ja sitten valtuustossa.

– Periaatteessa tässä myydään markkinaosuuksia. Osakassopimus pysyy voimassa, kuten se on tehty vuoden 2030 loppuun saakka. Kunnilla säilyy nykyinen määrä hallituspaikkoja ja kolmen prosentin omistusosakkuus takaa osakassopimuksen säilymisen.

Valtuutetut tekivät muutamia kysymyksiä kaupasta. Atte Apilasaho kysyi kiinteistöjen kohtaloista, jos maakunnallinen Sote- ratkaisu jossain vaiheessa syntyy.

Viitasaaren mukaan kiinteistöt tippuivat pois tästä neuvottelusta. Mahdollinen Mehiläisen osto Pihlajalinnasta ei vaikuta tilanteeseen, sillä Lähitapiola on molemmissa yrityksissä suuri osakas.

Vs. kunnanjohtaja Hannele Hannula totesi, että kaupan myötä nyt tulee ”ylimääräistä tuloa kuntaan.

– Kaupan myötä lainaa voidaan varmaan jonkin verran vähentää, mutta se on sitten talousarvioasia.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät