0.6 C
Alajärvi
keskiviikko 29.3.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Alajärvi avaa joulun Black Friday -tunnelmissa

Alajärvellä astutaan joulunaikaan perjantaina 29.11. Black Friday -tunnelmissa!

Samaan aikaan juhlitaan perinteistä joulunavausta ja kolme vuotta sitten Alajärvelle rantautunutta Black Fridayta, joka on Yhdysvalloissa kauppojen joulusesongin avauspäivä.

Black Friday on niin rapakon takana kuin Alajärvelläkin se päivä, jolloin kauppiaat oikeasti etsivät varastoistaan esille ne tuotteet, jotka myydään asiakkaille ulosheittohinnoin. Näin joulukauppa saadaan kertarytinällä käyntiin!

– Esimerkiksi me olemme uudistaneet ja järjestelleet myymälää, ja siinä yhteydessä olemme katsoneet eriä erilaisista tuotteista, komeroita, lipastoja ja ehkä joku sänkykin, jotka Black Fridayna myydään selvästi tappiolla – tärkeintä on vain saada tavara liikkumaan, kertoo kauppias Tatu Kurunmäki Trove huonekaluliikkeestä.

Vastaavasta muissakin liikkeissä ollaan nyt aloittamassa joulukauppaa Black Fridayna tunnelmissa, jotkla tarjoavat asiakkaille mahdollisuudet todellisiin löytöihin!

Joulunavauksessa ilotulitusta ja Alavolia

Joulunavauksessa perjantaina 29.11. kello 16-19 Kauppakatu väliltä Kauppakadun ja Keskuskadun risteys – Kauppakadun ja Sairaalatien risteys, suljetaan autoliikenteeltä.

Ari Ahvenlampi Kaupan kehittämisryhmästä kertoo, että näin autojen pysäköinti ja liikkuminen koko tapahtuma-alueella tulee olemaan merkittävästi aikaisempaa helpompaa ja turvallisempaa.

Palotorilla on illassa luvassa jouluista musiikkia noin kello 16 eteenpäin ja torimyyjät ovat entiseen tapaan erittäin tervetulleita pitämään paikalle iltatoria. Paikkamaksuja ei peritä ja ennakkoon ei tarvitse ilmoittautua.

Kello 17.30 luvassa on Alavolin voimistelukoululaisten huikea tonttukulkue, jossa on peräti satakunta osallistujaa! Palotorilla esitetään mm. perinteinen tonttuleikki Nisse-polkan tahtiin.

Joulunavauspuheen pitää kaupunginhallituksen puheenjohtaja Esko Rintamäki. Juhlaan kuuluu kaupungin upeiden jouluvalojen sytyttäminen sekä kello 18 nähtävä Kaupan kehittämisryhmän tarjoama ilotulitus!

Viimevuotiseen tapaan datanomiopiskelijat ovat menossa mukana päivän aikana kuvaten livekuvaa eri tapahtumapaikoista ja Kaupan kehittämisryhmän jäsenyrityksistä.

Hanna Kataja Jamilta kertoo, että liveä voi seurata Facebookissa kaupankeskus.fi -sivuston kautta.

Joulupukki on luonnollisesti koko tapahtuman päähenkilö ja hän kulkee karkkisäkkeineen liikkeissä ja on tavattavissa myös torilla, jossa hänen seuraansa liittyy myös Pancho -poni.

Ponin ja joulupukin kanssa pääsee ottamaan selfieitä torilla kello 16.30-17.30 välisenä aikana!


Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät