Alakylässä opitaan yhdessä varautumista

Mainos[adrotate banner="3"]

Turvallisuus ja varautuminen ovat osa ihmisen jokapäiväistä arkea. Kylässä voivat kaikki vaikuttaa asumisalueensa turvallisuuteen.

Myös turvallisuussuunnittelu on osa kylien arkea, hyvinvointia ja elinvoimaisuutta.

MAINOS

Turvallisuuden tunne syntyy esimerkiksi turvallisesta koti- ja asuinympäristöstä, toimivista peruspalveluista, työstä ja toimeentulosta sekä luottamuksesta siihen, että apua on saatavilla tarvittaessa.

Kylä- ja yhdistystoiminnalla on merkittävä tehtävä paikallisessa turvallisuustyössä.

On tärkeää, että asukkaat ovat mukana suunnittelussa: kyläläiset tuntevat oman alueensa parhaiten ja heiltä löytyy myös hyviä ratkaisuja alueen elämänlaadun parantamiseksi.

Alajärven Alakylässä pidetään koko pitäjän yhteinen kyläilta torstaina 28.11. iltakuudelta alkaen kylätalolla eli osoitteessa Höykkyläntie 54, Kurejoki.

Kahvikupin äärellä pohditaan yhdessä turvallisuuteen, kotivaraan ja varautumiseen liittyviä asioita ja kotiin viemisiksi saa jokainen oman kotivarasangon.

Illan alustajina toimivat kyläturvallisuuskouluttajat Marita Mattila ja Eeva Arpala Aisaparilta.

Leader Aisapari on syksyn aikana kiertänyt kylillä kotivara- ja varautumisasioissa yhteistyössä Aijjoos-toiminnan ja kansalaisopiston kanssa.

Lisäksi on meneillään kyläkahvilakierros, jossa on mukana myös useita hankekumppaneita. Jos haluat omalle kylällesi turvallisuusteemaisen kyläillan, ota yhteyttä kylille@aisapari.net.

Pelastuslaki velvoittaa jokaista ihmistä omatoimiseen varautumiseen. Itsensä ja muiden ihmisten auttaminen vaatii tietoja vaaroista ja vaaratilanteiden välttämisestä. On tärkeää oivaltaa mahdollisuutensa parantaa omaa ja toisten turvallisuutta.

Varautuminen on valmiutta – tehdään yhdessä turvallinen kylä!

MAINOS
Edellinen artikkeliAamu Lakeuksilla -konsertti huomenna Villa Väinölässä
Seuraava artikkeliPäivä paloasemalla veti väkeä Vimpelissä