-6 C
Alajärvi
keskiviikko 29.3.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Hoi Jeon Hapkidon SM -kultaa Alajärvelle

Viikonloppuna saatiin alajärveläisittäin uusi Suomen mestaruus, kun lukion uusi kielten opettaja Emmi Seppälä ja miehensä Joonas Kunnela osallistuivat Hoi Jeon Hapkidon SM -kisoihin Seinäjoella.

Emmille tarttui kisoista mukaan kultaa kahdesta sarjasta ja Joonas sai hopeaa.

Tavoitteena pariskunnalla on lajin MM-kisat Brasiliassa ensi elokuussa.

Hoi Jeon Hapkido on korealainen kamppailu- ja itsepuolustuslaji, joka perustuu liikkeen jatkuvuuteen. Kisamuotona on täyskontaktiottelu, jossa mitellään kolme kahden minuutin erää.

Kaksi ensimmäistä erää ovat täyskontaktiottelua, joissa sallittuja tekniikoita ovat lyönnit, potkut, heitot, kaadot, lukkotekniikat sekä kuristukset.

Viimeinen erä on pystypainia, jossa sallittua ovat heitot, kaadot, lukkotekniikat ja kuristukset.

Sallittujen tekniikoiden määrä vaihtelee jonkin verran harrastusajan mukaan. Tällä mahdollistetaan myös aloittelijoiden otteleminen turvallisesti.

Kilpailussa Emmi Seppälä voitti kultaa alle neljä vuotta treenanneiden sarjassa naiset alle 70 kiloa, ja kultaa tuli myös ylsi neljä vuotta mustien vöiden sarjassa, naiset alle 65 kiloa.

Joonas Kunnela puolestaan voitti hopeaa yli neljä vuotta harrastaneiden mustien vöiden sarjassa miehet alle 75 kiloa.

Seppälä ja Kunnela edustavat Alavuden Han Moo Do -seuraa. Hanmoodo on Hoi Jeon Hapkidon sisarlaji, ja sen harrastajat saavat osallistua molempien lajien kisoihin.


Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät