-5.3 C
Alajärvi
lauantai 01.4.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Punaisen Tuvan Viinitila vuoden matkailuyritys

Järviseudun alueella toimiva matkailuyhdistys Kraatterijärven toimijat ry on valinnut vuoden 2019 yritykseksi Punaisen Tuvan Viinitilan.

Yrittäjä Jussi Keijonen palkittiin ansiokkaasta matkailutyöstä yhdistyksen syyskokouksessa tiistaina. Vuoden matkailuyritys valittiin ensimmäistä kertaa.

Perusteina valinnalle katsottiin muuan muassa yrittäjä Keijosen aktiivisen toiminnan yhdistyksessä sekä yhteistyökykyisyyden ja -halukkuuden alueen matkailun kehittämisessä ja tunnetuksi tekemisessä. Lisäksi Keijonen on toiminnallaan edesauttanut järviseutulaisen matkailun tunnettuutta osallistumalla lukuisiin matkailualan markkinointi- ja myyntitilaisuuksiin Kraatterijärven Ihmeet -brändin mukaisesti.

Yritys on hyvin tunnettu matkailukohde kotimaassa ja yrityksen kansainvälistymissuunnitelmat ja kasvun hakeminen Kiinan markkinoilta osoittavat rohkeutta ja yritystoiminnan suunnitelmallisuutta. Yritys nähdään esimerkillisenä matkailuyrityksenä, jonka toiminnasta hyötyvät myös alueen muut matkailu- ja palvelualan yritykset.

Keijonen totesi kiitospuheessaan, että verkostoituminen matkailualalla on tärkeää.

– Punaisen Tuvan Viinitila on 25 vuotisen yritystoimintansa aikana aina halunnut tehdä yhteistyötä eri palveluntarjoajien kanssa. Yksittäisen yrityksen palvelut eivät riitä, vaan matkailijan valintaa vaikuttaa alueen kokonaispalvelutarjonta.

– Erityisesti tämä korostuu ryhmämatkailijoiden kohdalla, Keijonen toteaa.

Keijonen kannustaakin muita alueen matkailu- ja palvelualan yrityksiä tulemaan mukaan yhdistyksen toimintaan.

– Kraatterijärven Ihmeet –brändin alla on ollut hyvä tehdä yhteistyötä, saavuttaa näkyvyyttä ja herättää asiakkaiden mielenkiintoa.

Syyskokouksessa käytiin läpi yhdistyksen vuoden 2020 toimintasuunnitelma. Tulevia toimenpiteitä ovat mm. uuden verkkosivuston julkaiseminen, maaliskuussa järjestettävä matkankerääjätapahtuma messuineen, tuotemanuaalin tekeminen sekä osallistuminen lukuisiin myynti- ja markkinointitilaisuuksiin.

Kraatterijärven toimijat ry:n toiminnan tarkoituksena on edistää Järviseudun alueen matkailua ja eri toimijoiden yhteistoimintaa. Yhdistys on perustettu 2014. Jäsenet edustavat perinteisiä matkailualan yrityksiä, majoitus-, ravitsemis- ja ohjelmapalveluyrityksiä sekä käyntikohteita kuten museoita.

Lisäksi mukana on matkailun liitännäiselinkeinoon kuuluvia kuten kaupan alan yrityksiä. Lisäksi jäsenistöön kuuluu yhdistyksiä kuten urheilu- ja kotiseutuseuroja sekä alueen kunnat. Jäseniä vuonna 2019 yhdistyksessä oli 44.

Yhdistykselle tehdään vuosittain toimintasuunnitelma budjetteineen. Yhdistyksen puitteissa tehdään myynninedistämistä Kraatterijärven Ihmeet –brändin alla. Kraatterijärven Ihmeet muodostuu yhdestä suuresta ihmeestä – Euroopan suurimmasta kraatterijärvestä Lappajärvestä sekä lukuisista pienistä ihmeistä, palveluita tuottavista toimijoista.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät