-3.5 C
Alajärvi
torstai 23.3.2023
spot_img
spot_img

Taru Rantalan valokuvanäyttely Lumoava luonto Lappajärvelle

Taru Rantalan valokuvanäyttely Lumoava luonto saapuu Lappajärven kirjastolle. Rantala voitti Vuoden luontokuva -kilpailun 2018 kuvallaan ”Iltakello”. Vuoden Luontokuva -kilpailun 38-vuotisessa historiassa hän on ensimmäinen nainen, joka nappasi päävoiton.

Hän on ollut muunmuassa finalisti Lontoossa järjestetyssä International Garden Photographer of the year -kilpailussa vuonna 2014. Taru Rantalan palkittuja kuvia on kiertänyt ympäri maata vuosina 2016-2018 Vuoden Luontokuvat -näyttelyissä.

Ensimmäinen oma valokuvanäyttely oli Seinäjoen Apila -kirjastossa lokakuussa 2019. Kesäkuusta 2019 alkaen hän on toiminut Luontokuva -lehden kolumnistina.

Taru Rantala on syntynyt v. 1969 Alavudella ja asuu nykyään Seinäjoella maalaiskylässä, jossa kotitilaansa ympäröivässä lähiluonnossa pääasiassa kuvaa.

Hän on itseoppinut kuvaaja, jonka kuvissa yhdistyvät luontevasti rakkaus luontoon ja intohimo kuvaamiseen.

Taru Rantalan kuvauskohteena ovat yleensä kasvit, joiden ympärille hän taltioi tunnelmia. Kuvissa kuvaajaa kiinnostavat värit, varjot, muodot, rytmi, tunne ja erityisesti tunnelmat. Häntä kiinnostavat kuvaajana myös yksityiskohdat ja abstrakti ilmaisu.

Näyttelyn avajaiset pidetään Lappajärven kirjastossa tiistaina 3.12. kello 17.30 alkaen kahvitarjoilulla.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät