-5.5 C
Alajärvi
lauantai 25.3.2023
spot_img
spot_img

Tilitoimistot avasivat ovensa lukiolaisille

Suomen Yrittäjäopisto toteuttaa Tulevaisuuden tilitoimisto -hanketta Alajärven, Evijärven, Kauhavan, Lappajärven, Lapuan ja Vimpelin alueella toimiville tilitoimistoille sekä yrittäjille, että henkilökunnalle syksyyn 2020 saakka.

Mervi Hyvönen kertoo, että tilitoimistoalalla tehdään myös varsin kansainvälisiä tehtäviä.

Hanketta rahoittaa EU:n Maaseuturahasto Leader Aisaparin kautta.

Digitalisaatio on tullut vahvasti tilitoimistomaailmaan ja on muuttanut sekä tulee muuttamaan lähivuosina toimintaa niin, että siinä entistä enemmän hyödynnetään automaatiota, ohjelmistorobotiikkaa ja tekoälyä.

Hankkeen tavoitteena on kouluttaa ja sparrata alueen tilitoimistoja kehittämään toimintatapojaan ja antaa ajankohtaista tietoa esim. lainsäädännöstä, kirjanpidosta, tilinpäätöksestä, verotuksesta ja yritysjärjestelyistä. Hanke edistää myös verkostoitumista toisten yrittäjien kanssa.

Lisäksi tarkoituksena on tehdä tilitoimistoalaa tunnetuksi nuorten parissa, sillä tätäkin alaa koettelee eläköityminen ja työvoimapula lähitulevaisuudessa.

Tilitoimistot järjestivätkin perjantaina avoimien ovien päivän, jonka ideana oli tarjota lukiolaisille mahdollisuus tutustua tilitoimistotyöhön aidossa ympäristössä.

Monilla on tilitoimistotyöstä vanhentunut kuva ja tällä tapahtumalla saatiin hyvin tuotua esille, miten monipuolista tilitoimistotyö on tänä päivänä.

Perjantaina hankkeessa mukana olevat tilitoimistot avasivat ovensa nuorille. Alajärvellä tutustumiskohde oli Tilitoimisto Salo Oy, Evijärvellä Aito-Palvelu Oy ja Lappajärvellä AVA Tili Oy.

Tilitoimisto Salo Oy:n esittelyhetkeen saapui Alajärven lukion lakitiedon ryhmä. Opiskelijat saivat rautaisannoksen tietoa siitä, miten monipuolinen tehtäväkenttä tämän päivän tilitoimistoilla on hoidettavanaan ja miten monenlaiset opintopolut voivat johtaa työhän tilitoimistoon.

Alaa esitteli lukion oppilaille Mervi Hyvönen, jonka äiti Sisko Salo on yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja.

Yrityksessä työskentelee kaikkiaan kahdeksan henkilöä ja asiakkaista valtaosa on Alajärveltä ja Järviseudulta, mutta osa asiakkaista on kautta maan.

– Meillä on paljon isoja yritysasiakkaita, joten teemme myös paljon kansainvälisiä tehtäviä, Hyvönen kertoi todeten, että englanninkielen osaamista työssä tarvitaan usein, mutta myös saksaa ja monia muita kieliä käytetään toisinaan.

Hyvösen mukaan tilitoimistot ottavat useimmat uudet työntekijät harjoittelujen kautta. Alan ammattilaisille on tänä päivänä kysyntää ja tulevaisuudessa sitä on yhä enemmän.

Tilitoimistot tarjoavat siis varsin varteenotettavan uravaihtoehdon lukuisille nuorille myös tulevaisuudessa.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät