0.5 C
Alajärvi
keskiviikko 29.3.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Rauhanjulistekilpailun parhaat palkittiin Lehtimäellä

Lehtimäellä palkittiin perinteiseen tapaan joulunavauksen yhteydessä Lions Clubin rauhanjulistekilpailun menestyjiä.

Lions Club Lehtimäen presidentti Harri Pihlaja kertoi, että viimeiset 32 vuotta klubit eri puolilla maailmaa ovat sponsoroineet tätä kansainvälistä rauhanjulistekisaa. Kilpailu kannustaa nuoria ilmaisemaan näkemyksiään rauhasta.

Lions Club Lehtimäki on ollut sponsoroimassa kilpailua melkein alusta saakka. Vuosien mittaan Taimelan koulusta on valmistunut hienoja töitä ja monesti Lehtimäellä paikalliskisan voittanut työ on valittu piirin parhaaksi. 22 vuotta sitten Pirita Ala-Kitulan juliste oli koko Suomen paras.

Tänä vuonna kilpailun teemana oli Rauhan matka. Kisaan saivat osallistua 11-13 vuotiaat nuoret.
Jaetulle kolmannelle sijalle tulivat Jimi Mattisen ja Joel Kärjen työt. Jimi kuvasi julisteessaan matkaa luontoon ja sen rauhaan. Työ oli hieno ja siinä oli luonnolliset värit.

Joelin matka rauhaan taas kulki unen kautta. Se mitä joel halusi kuvata erityisen pitkällä peitteellä, jäi tuomaristolle hieman epäselväksi.

Toiseksi sijoittui Milana Vainionpään työ, joka kuvaa henkilöä, joka ehkä tahtomattaan on joutunut todistamaan sotaa. Rauhalliseksi ajateltu matka on kääntynyt muuksi. Tytön ilme on kärsivä.

Tämän vuoden voittajaksi ylsi Malla Ritalan teos. Mallan työssä on joukko kyyhkysiä lähdössä rauhan matkalle. Jokainen lintu on varustautunut hieman eri tavoin.

Joukossa on myös nuori kyyhky, joka vasta harjoittelee. Lisäksi kuvassa näkyy pesä ja munia hautova emo. Rauhanlähettiläiden tulevaisuus on näin turvattu.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät