-10 C
Alajärvi
lauantai 01.4.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Kunta tukee kylätalohanketta

Vimpelin kunnanhallitus on päättänyt lähteä tukemaan Lakeaharjulle suunnitteilla olevaa kylätalohanketta 45000 suuruisella kuntarahoitusosuudella.

Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti Kyläseuran hallinnoiman ja toteuttaman hankkeen tavoitteena on saada Lakeaharjulle toimiva kylätalo, joka toimisi yhdistysten, asukkaiden ja yritysten järjestämien tapahtumien ja kokoontumisten pitopaikkana sekä Lakeaharjun alueelle keskittyneiden harrastus- ja virkistystoimintaa harrastavien toimijoiden kokoontumistilana.

Kylätalo rakennetaan siirtämällä Karstulassa sijaitsevat Lomakouheron hirsirakenteinen paviljonki ja huoltotila Lakeaharjun alueelle. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 302481 euroa.

Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta haettavan investointiavustuksen suuruus on 181488,60 euroa. Yksityisen rahoituksen rahallinen osuus on 27549,25 euroa.

Vastikkeettoman eli talkootyön osuus on 48071 euroa. Ensi vuoden rahoitus katetaan talousarvioon varatuista, projekteihin osoitetusta määrärahasta ja kylien kehittämisrahasta.

Mukana monta tahoa

Kylätalon rakennusluvan mukainen kerrosala on 556 neliömetriä. Siirrettäviksi suunniteltujen rakennusten kunto on tarkastettu ja siirtämisestä, uudelleen pystyttämisestä ja tilojen kunnostamisesta on tehty yksityiskohtainen suunnitelma.

Kylätalossa voidaan järjestää myös suurempia tapahtumia, sillä paviljonkirakennuksen mahtuu kerralla jopa 500 henkeä.

Huoltorakennuksen WC- ja peseytymistilat parantavat olennaisesti Lakeaharjun palveluita ulkoilu- ja liikuntaharrastamisen ja tapahtumien keskuksena. Rakennukset toteutetaan liikuntarajoitteisten esteettömään käyttöön sopivina.

Kyläseuran yhteistyökumppaneiksi ja tukijoiksi on saatu useita Lakeaharjulla ja myös naapurikunnissa toimivia kylä- ja urheiluseuroja: Lakeaharjun Asukasyhdistys, Luoma-ahon Kyläyhdistys, Itäkylän Maa- ja kotitalousseura, Vimpelin Veto, Vimpelin Hiihtoseura ja Sport Center Lakis.

Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti Kyläseura saa apua yhteistyökumppaneikseen lupautuneilta muilta yhdistyksiltä, niiden jäseniltä ja sidosryhmiltä.

Hankkeen toteutumisen ehtona on Ely-keskukselta haettavan investointiavustuksen ja siihen liittyvän kuntarahoitusosuuden saaminen.

Hanke kestää vuoden 2021 loppuun saakka ja pääosa hankkeen toteutuksesta on tarkoitus tehdä tulevana vuotena. Kuntarahoitusosuuden maksatus ajoitetaan kahdelle vuodelle.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät