-6.7 C
Alajärvi
perjantai 01.12.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Evijärven ja Vimpelin työttömyysasteet maakunnan alhaisimmat

Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa oli marraskuun lopussa 5570 työtöntä työnhakijaa. Vuoden takaisesta vertailuajankohdasta määrä laski 127 henkilöllä, eli 2,2 prosentilla.

Koko maassa työttömien määrä laski samalla ajanjaksolla 0,3 prosentilla.

MAINOS

Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan työvoimasta oli 6,5 prosenttia. Lukema oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin Pohjanmaan (5,7 %) jälkeen. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 8,7 prosenttia.

Työttömien työnhakijoiden määrät jatkoivat laskuaan muilla ELY-keskusalueilla paitsi Pirkanmaalla, Satakunnassa, Etelä-Savossa ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Valtakunnallisessa tarkastelussa muutos myönteiseen suuntaan oli suhteellisesti merkittävintä Kainuussa, Hämeessä ja Lapissa.

Etelä-Pohjanmaalla työttömyys laski kaikissa muissa seutukunnissa paitsi Kuusiokunnissa. Suhteellisesti eniten työttömien työnhakijoiden määrä laski Järviseudulla (-12 %).

Alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Evijärvellä 3,5 prosenttia, Vimpelissä 4,5 prosenttia ja Isojoella 4,5. Korkeimmat osuudet olivat Ähtärissä (8,9 %), Soinissa (8,2 %) ja Kauhajoella (7,8 %).

Alajärvellä työttömien työnhakijoiden osuus oli 6,4 prosenttia, Kuortaneella 5,3 ja Lappajärvellä 6,4.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät