-2.8 C
Alajärvi
sunnuntai 29.1.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Evijärven ja Vimpelin työttömyysasteet maakunnan alhaisimmat

Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa oli marraskuun lopussa 5570 työtöntä työnhakijaa. Vuoden takaisesta vertailuajankohdasta määrä laski 127 henkilöllä, eli 2,2 prosentilla.

Koko maassa työttömien määrä laski samalla ajanjaksolla 0,3 prosentilla.

Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan työvoimasta oli 6,5 prosenttia. Lukema oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin Pohjanmaan (5,7 %) jälkeen. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 8,7 prosenttia.

Työttömien työnhakijoiden määrät jatkoivat laskuaan muilla ELY-keskusalueilla paitsi Pirkanmaalla, Satakunnassa, Etelä-Savossa ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Valtakunnallisessa tarkastelussa muutos myönteiseen suuntaan oli suhteellisesti merkittävintä Kainuussa, Hämeessä ja Lapissa.

Etelä-Pohjanmaalla työttömyys laski kaikissa muissa seutukunnissa paitsi Kuusiokunnissa. Suhteellisesti eniten työttömien työnhakijoiden määrä laski Järviseudulla (-12 %).

Alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Evijärvellä 3,5 prosenttia, Vimpelissä 4,5 prosenttia ja Isojoella 4,5. Korkeimmat osuudet olivat Ähtärissä (8,9 %), Soinissa (8,2 %) ja Kauhajoella (7,8 %).

Alajärvellä työttömien työnhakijoiden osuus oli 6,4 prosenttia, Kuortaneella 5,3 ja Lappajärvellä 6,4.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät