0.5 C
Alajärvi
maanantai 04.3.2024
MAINOS

Lehtimäen toimintakeskuksessa panostetaan digiosaamiseen

Lehtimäen toimintakeskuksella on perehdytty koko menneen syksyn ajan digitaitoihin. Digitaitoja on harjoiteltu aina torstaisin parin tunnin ajan. Opetus on yksilöllistä, tarvittaessa opastusta kädestä pitäen.

Palveluvastaava Hannu Yli-Hynnilä kertoo, että toimintakeskuksen toimintaa on Lehtimäellä muutoinkin päivitetty tähän päivään.

MAINOS

– Toimintaa on kehitetty ja päivitetty. Nyt arjessa on mukana paljon muutakin, kuin pelkkää käsillä tekemistä. Yhtenä hyvänä esimerkkinä on viime syksynä Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston toteuttamana käynnistynyt, erityisryhmille suunnattu digikurssi, Yli-Hynnilä sanoo.

– Olemme käyneet läpi televisioiden, puhelinten, tablettien ja jopa mikrojen toimintaa. Kurssille on osallistunut kuudesta seitsemään osallistujaa ja opettajana on toiminut Markku Lindgren.

Lindgren kertoo, että kurssilla lähdettiin aivan ensimmäisenä harjoittelemaan mobiilisovellusten ja tietokoneen käyttöä.

– Muutamalle osallistujalle tietokone ja sen peruskäyttö olivat tuttuja jo ennestään, mutta liikkeelle lähdettiin samoista lähtöasetelmista. Erilaiset harjoitukset aktivoivat ja tuovat toiminnallisesti mahdollisuuden oppia, Lindgren sanoo.

– Saatavilla olevista mobiilisovelluksista löytyy kattavasti harjoituksia eri taitojen harjaannuttamiseen, kuten esimerkiksi erilaiset pelit ja neurologiset sovellukset. Olemassa on aika valmis kaava, jota voidaan hyödyntää.

Aktivoivat sovellukset antavat virikkeellisyyttä ja kurssilla voi edetä rauhassa omaan tahtiin, omien kykyjen mukaan.

– Syksyllä meillä oli internetpohjaista opetusta ja tiedonhakumenetelmien harjoittelua. Harjoittelimme toimintakeskuksen koneilla ja osalla asiakkaista oli omia laitteita mukanaan. Harjoittelimme näppäimistön ja hiiren käyttöä, puhelimen ominaisuuksia ja some-käyttäytymistä.

– Opetuksessa edettiin osallistujien mielenkiinnon mukaan siten, että opetus olisi tasapuolista kaikille.

Lehtimäellä kurssi otettiinkin hyvin vastaan ja nyt oppimista motivoi entisestään nykyaikaiset välineet, sillä Kuortaneen Säästöpankkisäätiö lahjoitti toimintakeskukselle varat kolmen tabletin hankintaa varten.

– Tällaisiin kohteisiin myönnetään mielellään avustusta, tämä on juuri sitä hyvinvoinnin lisäämistä. On hienoa, että säätiön tarjoamaa mahdollisuutta osataan hyödyntää, Tommi Isoaho Säästöpankkisäätiöltä kertoo.

Kurssi ja sen myötä saatavat digitaidot sekä nyt käyttöön saadut nykyaikaiset välineet antavatkin toimintakeskuksen asiakkaille mahdollisuuden kiinnittyä nykyaikaiseen yhteiskuntaan digitalisaation avulla.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät