3.1 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

Vuorenmaa puhutti Soinin valtuustoa

Soinin valtuusto piti ensimmäisen vuoden kokouksensa maanantaina. Kokouksen alussa Millespakka Oy:n toimitusjohtaja Ira Kekarainen esitteli yhtiön toimintaa.

– Yhtiöön kuuluu yhdeksän alueen kuntaa Soini mukaan lukien. Kunnissa on yhteensä 26500 asukasta. Viime vuoden liikevaihto oli 1,5 miljoonaa euroa. Alueella toimii yhteensä kymmenen jätteen kuljetusyrittäjää.

MAINOS

– Vuosittain Millespakan asemalla otetaan vastaan 8000 tonnia jätettä. Energiajätteen osuus ja kierrätys ovat lisääntyneet. Yhtiöllemme tulevasta jätteestä eniten kierrätettäviä ovat biojäte ja kartonki. Kierrätettävää jätettä on 57 prosenttia kokonaisjätemäärästä.

Tyhjennysvälit ovat vakituisen asunnon osalta maksimissaan kolme kuukautta, jos jäte on poltettavaa. Biojätteen tyhjennysväli on korkeintaan kaksi viikkoa.

Tulevista muutoksista Kekarainen kertoi EU:n jätedirektiivien muutoksista ensi heinäkuusta lähtien. Suunnitteilla on mm. lajittelun lisäämistä, sillä jätteen kierrätysastetta on edelleen nostettava.

Varsinaiset kokousasiat sopuisasti

Kunnanvaltuusto hyväksyi yksimielisesti vuoden 2020 tilapäislainan määräksi kaksi miljoonaa euroa.

Hallintojohtaja Hannele Hannulan mukaan lainaa nostetaan tarpeen mukaan. Vuosittain pitkäaikaisia lainoja lyhennetään noin 1,6 miljoonaa euroa.

Valtuusto myönsi Rajapinta digitaalisuuteen -hankkeelle kuluvan vuoden talousarvioon 44000 euron määrärahan ja tuloksi merkittiin 30800 euron valtionavustuksen.

Oskari Osala on aloittanut hanketyöntekijänä kunnassa. Tavoitteena on esimerkiksi laittaa erilaisia lomakkeita digitaaliseen muotoon. Hanke jatkuu lokakuuhun 2020 saakka.

Kunnanjohtajasopimus hyväksyttiin ja tekniseksi johtajaksi valittiin insinööri (AMK) Niko Kujala.

Hän toimii tällä hetkellä Kurikan toimitilapäällikkönä. Valintakriteereinä pidettiin toimikunnan mukaan osaamista ja soveltuvuutta työyhteisöön. Soinissa hän aloittaa työt helmi-maaliskuun vaihteessa.

Vuorenmaan rinnehiihtokeskuksen tilanteesta keskusteltiin muissa asioissa. Kunnanjohtaja Rannanjärvi kertoi, että viikon ajan on ollut tilanne samanlainen.

– Vuokramaksuissa on ongelmia. Sopimusvuokrista on tilitetty osa, sillä ALV:t puuttuvat maksuista. Keskitalon rakennuksen vuokraa (560 euroa) Leppäniemi pitää liian korkeana. Vuokrasopimusta ei ole vielä allekirjoitettu. On näkemyseroja siitä, miten sopimusta tulkitaan.

Juha-Pekka Keisala totesi, että kunnan kannalta sopimukset ovat kunnossa.

– Kunta on hoitanut asiat hyvin sopimuksen mukaan. Sää on ollut hankala, eikä sille kunta voi mitään. Lumetus ei onnistu ilman pakkasta.

– Tästä eteenpäin ei rassata henkilöstöä ja virkamiehiä enää niin paljoa, vaan siirretään asia entistä enemmän lakimiesten haltuun. Onneksi kunnalle ei tästä mahdottoman suurta tappiota tule. Rinne ja infra on nyt hyvässä kunnossa tulevia talvia varten, suunnitteli Keisala.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät